Min Tarmac alltså!

Förra året bytte jag till en 2015 års Tarmac på Specialized Concept Stores utförsäljning av det årets cyklar. Min Venge fick lämna stallet för nya betesmarker och jag har faktiskt saknat den väldigt mycket.

Å andra sidan har Tarmacen fungerat fantastiskt fint med wattmätare och klassikerhjul med FMB-tuber, den har rullat bra både hemma och i Belgien. Trodde den skulle kännas sävlig med 27 mm tuber på men den känns förvånansvärt rapp när jag fick upp trycket lite.

2016-04-08 14.49.04.jpg
Ser nu att jag ska åka med låg profil på Tarmacen.

Har skrivit lite tidigare om mina första intryck och de står sig ganska väl, nu har jag också fått på mina FFWD F6R och den funkar fortfarande lika bra. Behöver jag säga att jag är ”rätt” nöjd med högprofilarnas swosh. Det KÄNNS jäkligt snabbt om inte annat.

Något som jag inte längre tänker på, är att den skulle vara hård i fronten eller den döda/neutrala känslan. Nu när jag är inkörd på cykeln känns den både rapp när det behövs och stabil i fart och sväng. Styret ska bytas till ett i kolfiber för lite mer dämpning i händerna är tanken, annars är allt funkis! Exempelvis när jag var i Belgien cyklade jag i princip alla pavé-sektioner med vanlig linda utan handskar.

Det enda som jag är lite tveksam till är det knaket som dök upp efter Belgien. Det är jävligt envist trots proffshjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: