Cykelhack: 10 av 11 växlar på ett 10-delat hjul

Jag köpte ett Powertap-hjul förra vintern som jag använde flitigt. När jag nu bytte cykel så var det 11-delad Ultegra på den nya. Att den Goes to Eleven är ju svinball men det ställer ju till det för mig i och med att jag inte hade en 11-delad body på det hjulet.

Köpte en ny body för 11-delat på Wiggle och försökte mig på ett byte. Tyvärr passade den inte och efter närmare undersökning kan det vara så att mitt hjul är från innan Powertap designade om för 11 växlar (2009).

Var lite fundersam och tänkte fulmeka med distanser, ny centrering på hjulet och gud vet vad. Fick sen samma tips från två olika håll samma kväll, dels av Markus från Alviks Cykel och dels från Micke som hjälper mig med träningen. Lika enkelt som genialt, bort med en kugge i kassetten, flytta distansen som blir över från den borttagna kuggen bakom kassetten, in hjulet. Dra fast kassetten och sen har du en 10-delad kassett med 11-delad distans mellan kuggarna. Kom bara ihåg att spärra bakväxeln så du inte växlar in kedjan i bakhjulet!

Så j-la enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: