Watt bar det av?

För att följa upp mina funderingar kring wattmätare och vad jag rent praktiskt skulle vilja ha så tänkte jag berätta att det blev ett Powertap-nav som PROJOHAN.

Fyndande hjul av klubbkompisen Tri-Matte som skaffat Stages och Monark, så han var alldeles kittad med allt vad han behövde.

Träningshjulen på, sanering efter Ronde Van Vlaanderen.
Träningshjulen på, sanering efter Ronde Van Vlaanderen. Förlåt mig för den vedervärdiga kedjeplaceringen.

Med bakhjulet följde en matchande kompis, framhjulet med DT-nav, båda med DT-fälg. Ingen lätt-lätt historia men förhoppningsvis lite aero och mycket hållbara. Jag försökte mörda hjulen i Belgien på pavén där, eftersom guiden bestämt avrådde från dyra kolfiberhjul. Det gick inte, så dom har alltså har varit toppen. Sen är det ju ganska roligt att få se hur dålig man verkligen är på cykeldatorn.

Eller ja, det är inte så roligt att komma tillbaka från semester och se att 10%+ gått åt helvete när man lufsat runt i mysbyxor och ätit jordgubbar. Möjligheten till wattmätning ger å andra sidan den där extra kryddan på intervaller att man fan-ta-mig ska klara att ligga över Y W på 30 minuter. Det är inte lika roligt att tro för sig själv att fyror på kanske X W är fullt möjliga när man toppar ur på 25 W från målet nån gång under våren.

Man får också det tveksamma nöjet att svettas i källaren.
Man får också det tveksamma nöjet att svettas i källaren.

Vad är då hjulet med wattmätare faktiskt är bra till kanske du undrar. Jo, för mig är det värdefullt att ha en övergripande koll på vart jag är formmässigt. Så här efter ett halvår försöker jag köra ett pass med wattmätare varannan vecka, då vet jag, nederlaget är ett faktum, hver gang.

Ett svar till “Watt bar det av?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: