Skymningshelg i Eksjö

Då var näst sista helgen avklarad i Swecup, Eksjö bjöd på en fin bana med några mer tekniska passager och gott om sträckor för åkstarka cyclocrossare.

2015-11-14.jpg
Grabbarna grus i crossbussen!

I helgen var jag varken teknisk eller åkstark, men vi hade ganska roligt ändå. Jag, Viktor och Birjer satte oss i minibussen och truckade söderut.

Herren välsignade oss och solen sken på vår resa i söderled!
Herren välsignade oss och solen sken på vår resa i söderled!

För att låtsas vara stark limmade jag på Limus på Miche-hjulen och mekade större delen av veckan så att sambon (<3) var lite trött på cykelfokuset. Cykel, extra hjul, ett par hjul som skulle till Göteborg och resten av all packning så ser man ut som en vagabond.

Kunde inte skylla på materialet.
Kunde inte skylla på materialet.

Väl i Eksjö var det lite blåsigt, en tre-fem grader varmt och ibland duggade det lite. Riktigt crossigt alltså! Vi startade sist båda dagarna så vi såg slutet på damernas lopp när vi kom fram och lite av herrarnas elitlopp. Vår start gick kl 14.40 och mot slutet var det lite skummare ljus, inte ocyklingsbart på något sätt men det märktes tydligt att solen var på väg ner.

Passade på att filma lite, dels Herrelits start. Snabba grabbar!

Sen filmade jag från styret och la upp första varvet på lördagens A-klass.

Lördagens lopp präglades av ben som protesterade i 30 minuter, sen protesterade lungorna i de sista 20 minuterna. På söndagen så kändes benen bättre men jag var fortfarande relativt orkeslös så det gick ungefär lika dåligt. Det som funkade fint var allt annat, inga mekaniska trubbel mer än lite bös i kassetten på lördagen. Mina Challenge Limus från Ekerö funkade fint på lördagen då det var lite halare och det fanns ett par kurvor där jag fick skönt tvåhjulssläpp några gånger. På söndagen var det lite torrare och på Viktors uppmaning bytte jag till hjulen med Baby Limus. Det blev toppen, behövde definitivt inte mer grepp och söndagens bana var nog faktiskt lite roligare.

12241644_989193614471487_7269071336653109538_n.jpg
Tunga ben även på söndagen (Foto: Hans Persson)

Eventuellt blev detta årets sista cyclocrosstävling då jag åker på begravning på sista cuphelgen. Ganska skönt att ha genomfört så många det bara gick och att både kropp och material höll ihop hela vägen!

Som start på lågsäsong (??) blev det ett benpass och starten på veckan blir lugn, sen blir det tre-fyra riktigt hårda pass mot slutet. Ska bli gött!

Strava:
https://www.strava.com/activities/432550115 – Lördagens A-klass
https://www.strava.com/activities/433254289 – Söndagens A-klass

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: