30 mil bräckt luft – Täby Brevet

Eftersom vi inte åkte till Belgien för att cykla Liège Bastogne Liège, på grund av vädret, så tänkte jag straffa mig med att cykla 30 mil i Roslagen istället. Jag fick med mig Johan och Daniel. Den förste var roligt, men den andre var ett misstag. Speciellt när han hängde på de forta hjulen efter Toni anmält sig.

Saltluft

Saltluft

Bengt S har gjort en helt fantastisk Brevet på många fina vägar längs kusten. Han har dock döpt den till ”Saltluft” vilket jag MÅSTE vända mig mot som göteborgare. Det MÅSTE ju vara bräckt luft, väl?

Gissa om jag blir glad av att få sträcka på benen och mat!
Gissa om jag blir glad av att få sträcka på benen och mat!

Allt rullade på ganska bra de första milen, efter stämplingen i Furusund så sprack det av lite i Norrtälje efter några rödljus. Efter det hade vi en lite mer angenäm resa norrut till lunchen i Grisslehamn.

Johan trodde det var Kåtast i Knutby som gällde, men vi var i Gimo.

Efter Tonis dragjobb på Gimorakan var jag ganska krokig. En Redbull och mer vatten hjälpte lite men inte mycket. Vägen till Knutby var riktigt vacker och mina ben slutade prata med mig. De sa upp bekantskapen och ville hem helt enkelt. Någonstans här knäckte jag mig, men det var ju snart bara 6 mil hem ju!

NU! SUPERMEGALIVE! KÅTAST I KNUTBY! #rapha

När vi kom till Knutby sken solen och det var som om Kristi Brud log ner på oss från en balkong någonstans. Vädret var helt fantastiskt och vi hade svag, svag motvind. En yoghurt och vatten för att få igång benen sen var vi iväg igen. Glassen såg underbar ut men skallen funkade inte så bra nu.

Så här glad blir man när man gått i mål efter 30 mil.
Så här glad blir man när man gått i mål efter 30 mil.

På väg upp mot Vallentunahallen fortsatte Danne och Toni etc i samma gamla tempo uppför som tidigare, skillnaden var att det nog bara var fyra-fem av de tio i klungan som orkade hålla fart uppför.

Därav var jag inte en. Inte Ari heller. Efter jag hämtat mig och Ari surat en stund snurrade vi benen de sista 15 km in i mål. Rulltiden ramlade ner i 9.15 och totaltiden 10.45.

Någon har läst Joe Friel, stå inte när du kan sitta etc.

Väl i mål så var allt underbart igen, skämten haglade och solen sken. Jag och Johan babblade ikapp i bilen hem. Sen blev det 30-års fest till sent på natten och jag blev packad på två öl.

Good times!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: