Ny ordning – nytändning?

Precis före jul gjorde jag ett maxtest och ett laktattest på Bosöns fyslab inne hos Riksidrottsförbundet.

Där träffade jag en glad skit som hette Juan, han hjälpte mig att få ordning på allt vad tester hette.

Jag fick reda på att min maxpuls låg på 187 slag och min ”FTP” (tröskelwatt) låg på 280 W. Finns säkert någon som vet vad det betyder. Min imponerande vikt gör dock att mina W/kg inte blir så storslagna. Inte heller min syresättning. Bra va?!

image
Först ett laktattest och sen ett maxtest

Efter resultatet visat sig fick jag order om att köra 3 pass LSD (Long slow distance) per vecka och sen röka av ett VO2-MAX och ett tröskelpass i veckan. Fem pass i veckan som skulle göra skillnad.

LSD har inte varit lätt utan cykel hos mor och far men jag samlade ihop 90 min på rodd och trainer, sen 7x2min backe till fots och igår 5×4-3-1 som tröskelpass. Det betyder att jag har ”bara” LSD kvar denna veckan. Längtar tills jag kommer hem och kan köra mina egna cyklar!

image
Tröskel 1

2 svar till “Ny ordning – nytändning?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: