Kona Unit 2-9, en uppdatering

Svetsad dropout
Svetsad dropout

Jag köpte en Kona Unit 2-9 för ett antal år sedan på Häggs

när han reade ut föregående års modell. Det var sista året med Dedacciai-rör, året efter blev det ”Kona Butted Tubing”.

Som jag tidigare skrivit dödade jag den ordentligt förra hösten och bytte bakhjul till ett med Hope-nav och 10mm axel med tillhörande snabblås. Passade på att byta till 9mm genomgående axel fram också. Återigen visar det sig att Hope är bra skit och lättmekat.

När jag och pappa riktade dropouten bak sprack den i stålet och han fick löda med silverlod lite försiktigt. Det värmde minst enligt far och det blev en liten svart fläck med lite fluss som flöt ut.

Väl hemma med ramen så byggde jag ihop den och har kört två tisdagsrundor med den. Fattar återigen varför jag kör den, maken till rolig och livlig ram har jag inte varit med om tidigare. Riktigt glad att jag fick igång den igen. Det bredare styret och hydraulbromsar gjorde sig verkligen bra på den. Funderar på lite uppgraderingar på sikt, ny styrstam och ett Titec Jones-kopia står på önskelistan tillsammans med en dämpad framgaffel.

Är väl medveten om att den kommer dö igen i och med min viktklass, men den dagen den sorgen.

Dödar jag denna blir det en ny. Tror att jag kommer att skaffa en dämpad framgaffel till den eftersom det här med helstelt innebär att jag skramlar ur tänderna i snabba utförslöpor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: