Mälaren runt 2011

Igår var det alltså dags, att köra de 330 km som det innebar att rulla med Fredrikshof runt mälaren.

Jag, Johan och Johnny startade i 30+ gruppen som funkade bra ända fram till Strängnäs där mina vevarmar låste sig. Låsringen på min SRAM-kassett hade gängat ur sig och jag fick ställa mig i Strängnäs utanför Systembolaget för att fundera på mina alternativ. Efter några minuter blåste även 27,5-klungan förbi glatt vinkandes.

Körde Mytis på Eniro och fick honom att rycka ut med blåljusen, han dök upp med en stor skiftnyckel och en kassetthylsa. Jävlar vad bra och gängorna tog i bodyn så de verkade inte utslitna vilket jag var rädd för.

Upp igen efter löftet om öl till Mytis om han blev törstig i Stockholm någon gång var det gasen i botten. Eller ja, gasen o gasen vetefan, men upp upp och iväg.

Träffade på 27,5-klungan på nästa stopp där jag stannade och fick lite mer energi. Cyklade med dom fram till lunchstoppet, där hade 30+ klungan redan lunchat klart när vi kom fram så jag insåg att möjligheten att ansluta till 30+ igen var liten.

Nåväl, resten av rundan blev en angenäm upplevelse tillsammans med gubbklungan, smaken av att missa att köra runt med 30+ på grund av en förmodad mektabbe gjorde väl mig lite irriterad men det är ju synd att låta det förta en heldag i solen med bra kamrater. Finhjulen fick sig en rejäl genomkörare, vem trodde att det gick att köra 4-5 km grusväg på 22mm tuber och bongoplast?

Mot slutet blev man lite sluten men benen kändes bra, det var mest ”kontaktytor” som fötter, händer och rumpan som inte riktigt ville vara med. Fick till och med spurtat lite i en backe och vunnit mellan BÃ¥lsta och stan vilket var roligt.

Stämplade in kl 19.49 i Barkaby, efter 11.19 i sadeln och 13.49 på vägen i 326,32 km. Det kändes otroligt skönt.

Jag måste göra en bikefit för vänsterhand ville somna bitvis och vänster fot krånglade lite så det känns angeläget. Resten är nog bara vana.

4 svar till “Mälaren runt 2011”

 1. För att trösta kan jag nämna att min höger hand domnade och rumpan är slut efter att ha legat på tempopinnarna för mycket.
  Mytis är en toppenkille och jag tror även jag borde bjuda honom på en öl efter missen på nattrundan sist.
  För övrigt det bra med tub och 65-profil på grusvägen också, men inte var det mysigt.

  Gilla

 2. Tack o bock, det var riktigt roligt att bryta ett längdrekord till i sommar.

  Funderar på att bli super rando nästa år. Får se vad vi kan lyckas med i vinter för att bättra på formen lite.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: