Transcontinental no 4 – 2016

För några veckor sedan så avslutades Sverigetempot och om jag tyckte att det var hårt så har Trans Continental 4 startat i veckan. Vi pratar start i Belgien, Geraardsbergen med Kapelmuur som första backe. Har cyklat den ett par gånger tidigare och den var inte att leka med på lätt kolfibercykel. Nu har ju deltagarna cyklar lastade för en kontinental resa. Sjukt!

Sen ska de fortsätta ner i Frankrike, genom Schweiz och vidare genom Centraleuropa för att angöra Istanbul som sista kontroll. Hela loppet är som en jättelång brevet, med tillhörande kontroller och alla deltagare räknas vara självförsörjande.

Kontrollerna ja, det är ju inte så att man lagt kontrollerna på det lättaste stället, kolla in första kontrollen! Det är Clemont-Ferrand i franska Centralmassivet, ser ju rätt bökigt ut att ta sig upp där, och sen ner mot nästa kontroll.

 

chemin20des20muletiers

Så där ja. Riktig hållkäftencykling.

Eller vad sägs denna lilla karamellen?

För dig som vill läsa mer så har de en finfin hemsida med massa ögongodis, svårmodigt Rapha-style så klart! Sen för dig som vill slita ut F5 så finns det en tracker där deltagarna går att följa.

Svenskarna som deltar (tryck på namnet för Instagram, numret för tracker):

Jag cyklade med Anton och Christian på Dalsland Runt och båda var imponerande starka, Christian berättade att han överansträngt knät förra TC och behövt bryta efter X dygn med 30 mil i snitt. Det var nog rätt bittert.

Ett visst touringsug uppstår, inget sånt här långt men lite mer B&B-cykling någon vecka. Så kan man följa såna här äventyr via Internet istället… Som vanligt håller internetcyklister på Happyride ställningarna med insatta funderingar om vägval, strategier och lite allt möjligt. 🙂

 

2 svar till “Transcontinental no 4 – 2016”

  1. Du var ju minst lika stark som mig på Dalsland runt! Det vill säga att det är bara att anmäla sig till TCR nästa år 😉

    Gilla

    1. Haha, du har betydligt större pannben. Jag hade tröttnat på mig själv redan första dygnet och tagit tåget hem… Sen hade nog fästmön tröttnat på att sitta hemma ensam i flera veckor… Sjukt starkt att soloköra, måste varit gudomligt skönt att ta den där sista färjan!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: