Habegär – igen

Jag tror att mitt hjärta klappar lite extra mycket för överprissatta, amerikanska skräpcyklar. I alla fall om man ska tro vissa på Internet. Som tur är gör jag inte det utan låter glatt mitt hjärta klappa lite extra för de cyklar jag tycker är vackra.

I veckan släppte Cannondale sin uppdaterade Supersix EVO.

Titta bara på den!
Titta bara på den!

Jäklar! Jag gillar’t! Rena linjer och inte för slopat överrör. Lite nedtonad men ändå kaxig silverlack och gröna detaljer.

Muppigt eller genialiskt?
Muppigt eller genialiskt?

För bakbromsen har Cannondale dragit vajern genom överröret men behållt utanpåliggande vajerdragning för växlarna längs underröret. Det ska inte påverka AERO(iseverything)-egenskaperna.

Det verkar också som att man kommer att gå över till skivbroms generellt sett på Synapsen och köra fälgbroms på supersexan. Förstår valet även om jag tycker fälgbroms är lite snyggare på en vägcykel. Jag kommer nog att hinna ändra mig tills det blir tillåtet på tävling 2017.

Sen läste jag att den är gjord för 28 mm däck och levereras med fina 25 mm däck redan från start. Det är något jag om begynnande gubbe gillar skarpt och en av anledningarna till att jag haft svårt att se vad jag skulle byta till från min Venge eftersom den svalde Dugasts feta 27 mm Paris Roubiax som säkert var närmare 30 mm över ryggen.

Läs mer på exempelvis:

Ett svar till “Habegär – igen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: