Tubeless på gravelbiken och andra fräcka ord

Eller slanglöst på crossen, typ.

Mina hjul var ett par Stans 330-hjul med Alpha 340-fälg och på dom la jag ett par lättrullade 33 mm Specialized Trigger som ska vara 2Bliss-ready som det så fint heter.

Har gjort några försök förut men saknat kompressor eller tillräckligt bra pump, så denna gången tog jag en stor kolsyrepatron till hjälp. Däcken small upp fint på fälgen och det lät som dom satte sig ordentligt. Bak verkar som att det var mer envist för där läckte det ganska mycket till en början. Så efter några ytterligare hot med patronen så ploppade det till sist på plats. Slog i 50 ml och det verkar hålla luften hyfsat. Efter att ha envisats lite med att släppa luften helt bak så pyser det bara lite över natten just nu. Kanske behöver fylla 50 till vad det lider så att det blir helt tätt.

Efter att ha rullat ett varv i Erstavik och en episk grussmiskrunda med slanglöst på min CX så känns det helt OK. På grus och stig kändes däcken toppen, med så torrt som det är ute nu så var det fint med det där extra rullet. Enda gången däcken kändes läskiga och krängde var när jag tog en skarp sväng på asfalt men det visade sig att jag hade runt 2 bar tryck när jag kom hem.

Grusvägsrejsing
Grusvägsrejsing

Tror det var mer placebo än något annat, men crossen kändes riktigt sprättig i söndags när jag provade den. Kan också varit att jag cyklat MTB och tungt pendlarök så skillnaden ner till en 7,7 kg CX blev ganska stor.

Å andra sidan kändes det inte speciellt sprättigt på måndagskvällen efter ett par timmar bakom Patrik som laddade i varje jävla backe.

Ett svar till “Tubeless på gravelbiken och andra fräcka ord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: