Grusade förhoppningar en höstdag

Jag och Johan anmälde oss till grusvägsrally i samband med att Cykelcity skulle ha testevent av de gravelcyklar som butiken har i sitt sortiment.

Vi spände bågen ordentligt och anmälde oss till 160 km rundan, mest för att den startade tidigast och ju mer, desto bättre. Eller något.

Jag hade som vanligt tyckt att jag packat kvällen innan, men på morgonen blev det typ panikpackning och stopp vid Circle K för att köpa godis som jag kunde mula under hela dagen.

Väl framme hade Cykelcity ett antal trevliga tält med massa snygg hojar och en massa annat godis för en cykelprylsnörd som undertecknad.

Gerry hälsade alla välkomna, kom med några kloka ord om vett och etikett till alla, sen var det bara att rulla iväg.

Vi kvastade typ redan från början men det var ju inte lönt att hetsa för då hade vi fått bryta desto tidigare.

Livet lekte, hjulen rullade och solen sken några minuter. Vi snurrade oss ut genom Erstavik och kryssade söderut mot Tyresta och senare Dalarö. Vid ett ställe hade en skojare lagt in några kilometer rotmattestig på GPS-spåret som var typ 40 cm bred.

Inför depån var vi rejält slitna, så planen blev då att ta ett stopp och fika lite, sen så skulle vi sikta på en lämplig pendeltågsstation, det blev Hemfosa. Sen åkte vi upp till Handen där vi kryssade oss tillbaka mot civilisationen via Gudö, Tyresö och Erstavik.

Väl tillbaka på Hellasgården fick undertecknad äntligen den där hamburgaren och en alldeles fantastisk cappucino av kaffekungarna på rRebel. Så gott!

Tack för en kul dag i sadeln, det blev årslängsta med 6 timmar den här gången.

Johan, som även går under namnet Bergman, sammanfattade dagen med en filmsnutt:

Strava:
https://www.strava.com/activities/5979680292

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.