Sen, helgavslutning i Uppsala

Måste bara få säga det att det är så härligt med alla i cykelcross-familjen. Att köra tröttaste gubbklassen och ändå få pepp, hejarop och jävlar anamma från både publik och åkare gör mig alldeles varm. Sen när alla kommer av banan är prestigen noll och äras den som äras bör. Vi ses ju nästan varje vecka allihop och generositeten mot varandra är toppen!

Så, efter att ha hjälpt till lite och tävlat på Stockholmstävlingen så var jag skönt trött, åkte upp till frun som hälsade på i Roslagen där det blev god mat och gott sällskap för att ladda inför deltävling två.

2016-10-23 09.34.38 (2).jpg
Det börjar bli trångt i starten…

En festlig detalj var ju att när jag bytte till lerdäcken med Challenge Limus på så började bakbromsen skramla. Beläggen var ju så klart sopslut och nya hade jag hemma. Uppsalabanan skulle bli en skrattfest, på så många vis!

Vi åkte ner från Hallstavik på morgonen, det här med att gå upp kl 06.30 på en söndag vänjer jag mig aldrig vid… Men efter frukostkaffet piggnar man ju till och vi lastade bilen full. Mot Sunnerstaåsen! I regnet! Det var ”rätt” ruggigt, typ.

2016-10-23 09.51.11-1.jpg
BMX-banditen var så snabb att han nästan inte hamnade på film!

Om  lördagens bana nyttjade mycket av den amfiteater som tävlingen gick i så använder uppsalaborna Sunnerstaåsen till max. Maj gadd, jag är mest glad över att det är serpentiner utför och inte uppför, det hade varit helvetiskt. Banan är lite som en Koppenberg-light med en lång, maxad uppförsbacke och serpentier utför. Sen märktes det att uppsalaborna gillar rondeller, shit vad vi snurrade på platten! Först en stor kanelbulle nedanför serpentierna och sen en liten vid skidbacken. Ringdans!

2016-10-23 09.39.31-1.jpg

Loppet då? Ja, det gick rätt bra ändå. Kom iväg bra men det var några ställen som utmanade, där jag fick klura hur jag skulle åka på bästa sätt. Kunde köra kontrollerat men ändå med gasen hyfsat i botten hela rejset. Tyvärr hade jag inte tillräckligt med pangpang i benen på platten för att orka ligga med när Patric började gasa så jag ramlade ner och fick stångas med de andra om tredje-fjärdeplats. På slutet var det riktigt nära att jag kunde gå om för att bli trea men jag fastnade i samma sandgrop som han och kunde bevaka min fjärdeplats. Shit vad nära det var till pallen!

2016-10-23 09.52.21-1.jpg
Björns hjul slapp undan

Bromsbeläggen räckte till ett sista rejs och jag är så nöjd med ännu en fjärdeplats. Vem kunde tro att jag skulle kunna försvara min tredjeplats i totalen?

Mycket glad över den fina peppen från min frun, Sofia och alla andra runt banan! 

2016-10-23 09.59.59-1 (2).jpg
BFF-Björn borrar på mot backen

Lagom till måndagen blev jag förkyld, snacka om tajming! Så nu blir det till att bli frisk och sikta på Eskilstuna och den nyinsatta Täby Galoppen!

Strava: https://www.strava.com/activities/753110939

Foto: Hanna Alexandersson 

4 svar till “Sen, helgavslutning i Uppsala”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.