Sega kolor i benen

Igår kväll så blev det Recks nyaste pass, som han rekommenderar.

Det är lite roligt, för jag har lyssnat på Mattias Reck i olika podinspelningar, bland annat i Tyngre Träningssnack och Cykelwebbenpodden.

Eftersom han ligger i framkant med det senaste så kommer nya rön och nya rekommendationer, riktigt roligt ju!

Har testat hans pass med set i 40/20, sen när det utvecklades till 30/15 och nu när man förespråkar 3/1-intervaller. Alltså set med tre minuter arbete och en minut vila.

Har inte kört en enda intervall på allvar sedan cross-säsongen blev inställd i höstas och har mest harvat på Zwift sedan nyår, egentligen bara nu när Tour de Zwift gick igång sen ett par veckor.

Ikväll körde jag alltså Recks 2×6 3/1 på 105% FTP för att testa, alltså två set med sex intervaller. Pulsen ville inte riktigt upp men benen brann, passet gick att genomföra men tankarna började snurra om nästa steg.

Skrev en fråga på Happyride, om jag ska köra mer sub-tröskel för att ge benen mer uthållighet, eller vad ska jag sikta in mig på?

Svaret blev vad jag själv kommit fram till på kvällen, att dels det var omöjligt att svara på efter vara ett pass och att om det var jobbigt var det nog nyttigt. Fick även en bra artikel på länk om träningsupplägg som jag kikade i.

Det fanns ett bra kapitel om lokal mot central kapacitet! Jag är väl medveten om att jag inte kört någon bas över huvud taget i och med det ifoga Zwiftandet utan lugn cykling så det stämmer väl in med känslan.

Nästa steg blir nog att fortsätta med tre-ettor en gång i veckan och kanske börja nöta något lugnare pass sweet spot per vecka för basen.

Strava: https://strava.app.link/H4Zz6Pgzodb

Här kan du ladda ner passet som .zwo-fil för Zwift.

Ett svar till “Sega kolor i benen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: