Femte elementet?

Idag var det dags för femte etappen i Tour de Zwift för mig, på grund av att den var längst så blev det A-klassens bana för mig. Jag hade inte heller hojat så mycket runt vulkanen och kan inte komma ihåg när jag hojade uppför den eldsprutande backen sist.

Uppladdningen var på topp, i alla fall adrenalinet. Med tio sekunders marginal satt jag på cykeln efter att ha flyttat halva zwift-stationen till barnets rum och sen tillbaka. Så jag satte av, orkade inte stöta riktigt så hårt i starten som jag brukar så jag landade på plats 260-ish under första varvet.

Sen fick jag ge mig några gånger, det kom också stora klungor som kom ikapp mig, försökte klungsurfa lite och hänga med men det var svårt att bita i några längre stunder.

Hamnade till slut plats 280 av 1110 i A-klassen, totalt startade över 1600 i de olika klasserna när jag körde idag kl 10. Idag hade jag definitivt nytta av mina absoluta watt och inte mina dåliga W/kg så det var rätt roligt att se att jag kunde hänga med på denna typen av bana.

Sedan tidigare har jag även bara baserat wattmätningen på min Tacx Neos mätning och inte den 4iii-baserade wattmätaren från Specialized som sitter på min Venge. Nu tänkte jag att jag skulle kolla hur väl de mäter sig mot varandra. Ska logga med min wattmätare nästa etapp på min Garmin och använda Neon till Zwift, jag har haft rätt stora skillnader tidigare men nu är jag intresserad av att se om de är kvar eller om det ligger hyffsat nära.

Så, ser fram emot nästa etapp, inte jättesugen på att köra de andra klassernas banor, NYC är nog den tristaste världen jag hojat i. Kanske skulle testa Richmond och Libby Hill fram på Tisdag iofs…. Nåväl, får se!

Strava: https://www.strava.com/activities/4672063180

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: