CX med en gravel? Gravel på CX?

Nischerna blir smalare i allt, även cykling, när jag skulle byta CX så blev det en Gravel istället, spelar det någon roll?

För de mer än 999 av 1000 som cyklar grusväg med sin CX eller som cyklar Gravel med sin Gravel så spelar det nog mindre roll. För de som ingår i den mindre än promillen stora skaran av cyklisterna som faktiskt cyklar cykelcross med sin CX eller Gravel, så kanske det spelar roll?

Jag har haft en CX länge, den första jag hade var en Focus Mares CX med cantilevers som gick både på grus och på asfalt. Det var faktiskt min första ”riktiga” cykel som gick med både landsvägsdäck och med bredare däck för grus.

Nu i år, när Gravel blivit True Free och Rad samt lite Döds, så bytte jag till en Diverge från de Crux som jag haft tidigare år. Eftersom jag de senaste åren åkt mest grus så kändes det naturligt att ha en cykel som var bättre på det än på CX.

Det verkar, efter tisdagens cykling, att CX är precis lika jobbigt som innan. Så cykeln verkar funka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: