Mina 10 måsten i skogen

Läste på Happyride.se om pryltips för nybörjare, jag har hojat MTB sedan 90-talet och har därmed samlat på mig grejer jag gillar att använda. Så jag gjorde min lista med 10 måsten i skogen.

1. På huvudet

Jag har en Specialized Ambush med Angi om jag kör med fladdriga kläder och Stumpjumper eller en Specialized Prevail med Angi om det är Epicen som är ute. Glasögon kanske man inte måste ha, tänker du, jag tänker att grenar inte är så skönt i ögonen så jag har oftast ett par Oakley med Transition-linser, alltså fotokromatiska. Bara det att ha ett par glasögon som anpassar sig för de mörka nio månaderna på året i Sverige är ju alldeles fantastiskt!

2. På överkroppen

Skön kort eller långärmad tröja som tar grenar eller en snabb och sval tröja med ryggfickor om jag ska trycka på lite mer. Funktionellt ska det vara!

3. På benen

I skogen har jag SWAT-bibs och Demo-shorts eller bibshorts beroende på cykel. Måste bara nämna de där SWAT-bibsen med några fler ord. Så smart att ha bibs med fickor under shortsen i skogen. Har gjort att jag nästan aldrig har en varm och tung ryggsäck, nu för tiden.

4. Punktering

Slang om jag skulle få stickpunka eller burpar ur för mycket luft är fint. Ett måste helt enkelt.

5. Luft!

Pump och patron så jag enkelt kan laga punka eller justera trycket i skogen. Köpte en MTB-specifik pump som jag kan ha med mig ryggfickan på SCS som ger lite mer luft för varje tag, riktigt bra i skogen så man inte behöver pumpa hur länge som helst.

6. För däcken

Däckavtagare så jag får av däcken, när däcken är tubeless och sitter hårt så är det guldvärt med en avtagare i SWAT-lådan. Speciellt om man börjar bli trött i fingrarna efter en lång runda.

7. Om kedjan går av

Kedjelås, det har hänt alldeles för många gånger att jag trampat av en kedja. Nu har jag ett liggande i Stumpjumperns SWAT-låda men inte i Epicen inser jag när jag skriver det här. Måste fixa det! Sen har jag lyxat till det med en minitång

8. Allmänt fix

För att kunna fixa med cykeln har jag dels ett SWAT-multitool på flaskhållaren och sen har jag en minitång i SWAT-boxen på Stumpjumpern. På Epicen har jag bara verktyget på flaskhållaren, får fundera på om jag behöver något mer.

9. Vatten

För några år sedan körde jag alltid med ryggsäck, tre liter vatten, dunväst och fika. Lite extra allt, typ. Sen bytte jag först till midjeväska med färre grejer i och övergick till vattenflaskor. Midjeväskan övergavs till förmån för SWAT-bibsen jag nämnde ovan, med fickor för allt man vill ha med. Ska jag ut på typ Sörmlandsleden flera timmar så hade jag nog letat fram min ryggsäck igen. Annars tycker jag att jag klarar mig på max två flaskor i de allra flesta fallen i Hellas.

10. Energi

Det gäller ju att orka, på längre turer så här jag ofta några bars och en banan med ut. Ska det köras hårt blir det nog även sportdryck i flaskan. Blir det Sörmlandsleden Från Lida till Hellas så får det nog bli en tunnbrödsrulle i Handen.

2 svar till “Mina 10 måsten i skogen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: