Pulstoppen

För mig har det alltid varit viktigt att mäta, det mesta. Gillar siffror och grafer, så att mäta pulsen är en självklarhet. Men att hitta ett bra pulsband är nog ingen självklarhet.

Har alltid haft Garmin som cykeldator och då får man ju med ett pulsband, mycket praktiskt.

När jag började cykla i Zwift behövde jag ett pulsband som snackade Blåtand så då köpte jag ett Wahoo Tickr. Det var inget vidare bra utan slutade funka efter några månader. Skickade tillbaka det och har nog inte fått något nytt från butiken nu när jag tänker efter.

Köpte ett uppladdningsbart Wahoo Tickr Fit som verkar hålla längre. När jag hade förlagt det så gick jag tillbaka till mitt Garmin som höll i något halvår. Nu drar det slut på batteri direkt så jag gissar kortslutning.

Hittade Tickr Fit igen så det pulsbandet är det jag har nu. Ska det verkligen vara så att pulsbanden är lite förbrukningsvaror?

Två av banden sätter man ju över bröstet så de känns rätt likvärdiga i konstruktionen. Inga konstigheter egentligen men de kanske får utstå en hel del svett?

Det uppladdningsbara bandet från Wahoo sätter man rund armen och det mäter pulsen med en optisk sensor. Jag har mitt på överarmen, under ärmen på cykeltröjan så det inte syns. När man får pulsbandet så ingår ett kortare för exempelvis handleden vilket kan vara praktiskt.

Nu får vi se hur länge Wahoo Tickr Fit håller, bandet börjar bli lite sunkigt så.det ska jag köpa ett nytt, kostade inte många kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: