”bara” maten kvar

Jag har cyklat länge, egentligen sen före pappa köpte den där Meridan till mig i Kungsbacka. Ibland mer och ibland mindre, cyklar jag mer så minskar midjemåttet, cyklar jag mindre så går det upp.

De senaste åren har jag haft en ganska konstant träningsmängd på ca 400 timmar vilket har hållt vikten på en rätt hög nivå men ändå funkat.

Det har inneburit att jag egentligen inte behövt bry mig jättemycket om maten för träningen har gjort att jag kunnat behålla vikten (rätt hög, men ändå).

Nu när vi var gravida förra året så drog jag på mig ett antal sympatikilon som ska bort i år, eftersom jag inte kunde träna i samma omfattning så satt allt det goda kvar på magen istället för att tränas bort som vanligt. Det kommer nog inte gå enkelt men jag har en plan, ska se om den går i lås:

  • Tre bra och kvalitativa mål mat om dagen, undvika fet och onyttig mat, min favorit mackor är bannlysta
  • Proteinshake på förmiddag och eftermiddag, samt kasein innan läggdags, så jag inte blir så hungrig mellan målen och när jag vaknar
  • Inget sött, snask, chips eller alkohol de första sex veckorna, sen kanske en slarvdag i veckan
  • En målsättning på tre kvalitetspass på cykel, två gympass och pendling per vecka

Jag vet att om jag undviker sött och onyttigt så kommer jag ganska långt på det, sen när jag stannat av så får jag i så fall skruva ner maten också, främst med tanke på portionerna. Har tidigare kört en sån där panik-deff och slutat med allt vilket inte brukar hålla så denna gången ska jag försöka vara smart (nåja).

Målsättningen i år är att nå 4 W per kilo. Tidigare har jag orkat träna till mig en FTP på runt 350 W. Ska jag nå det behöver vikten ner på en 86 kg eller så. Sköter jag mig med tanke på punkterna ovan så borde det räcka en bit, jag börjar där. Om sex veckor ska jag utvärdera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: