Årets nio bästa

Tänkte försöka lista det som glatt mig mest inom cyklingen i år, eller i alla fall det jag använt mest under året. Vad har du haft mest nytta av i år?

Specialized S-works Venge – jävlar vilken cykel! Först hade jag väntat länge på en Tarmac Disc, sen blev den försenad så jag köpte en Specialized Allez Sprint under tiden. När nya Vengen lanserades i juli förra året, beställde jag en direkt. Hann få besök av herr Ågren både en och två gånger innan jag fick den mot slutet av året. Den har gått en del i år, mellan jobb och förberedelser inför E:s nedkomst. De där 10-mils rundorna på landet i somras var ju underbara, känslan av att kunna trycka på i över tre timmar med en cykel som skjuter på för varje tramptag. Den känslan.

Evade II med Angi – ofta cyklar jag med andra, den sociala biten är mycket viktig för mig och då känns ju en pryl som SMS:ar en eller flera kontakter, vid markkontakt, lite onödig. I och med köpet av lantställe så blev det lite mer ensamcykling och då är det viktigt för mig att H har möjlighet att följa min runda och att hon får en signal om något hänt. Suverän grej! Måste skaffa en för skogen också!

S-works 7 Road skor – vad ska man säga? Världsklass! Har länge haft ett par skor i MAGA-mönster, sen har jag haft svarta skor i ett antal år. Blev dödligt sugen på ett par snygga, vita för att matcha Evade-hjälmen med Angi. Så blev det, sjuk nöjd! Var säkert snyggast i hela Roslagen!

Sommarstuga – egentligen något för förra året, i år fick vi dock börjat använda den på riktigt vilket var väldigt roligt! Att kunna utforska vägar, grus och stigar runt stugan har varit ett stort nöje! Enkelheten att ha något ett par timmar från stan är ju väldigt skönt, rensa skallen med lite arbete i trädgården eller rulla en sväng på nya vägar. Älskar’t!

Stumpjumper LT 2019 – när nya modellen kom ville jag testa den, hade köpt en begagnad ram från 2017 och byggt upp sedan tidigare. Nya var ju sjukt rolig, klättrar bra och går utför tryggt. Ska bara våga åka med Johan och Atle till Järvsö någon gång för att prova lite utförsåkning.

Oakley Jawbreaker med fotokromatisk lins, igen – för några år sedan fick vi som är ambassadörer för Le Peloton spons från Oakley, precis när Jawbreaker kom som modell. I den vevan köpte jag en fotokromatisk lins för höst-vinter-vår här i mörka norden. Dessa har hängt med några år och när de är för repiga så måste jag köpa ett nytt par.

Bose SoundSport trådlösa hörlurar, igen – även dessa har hängt med några år, och åker med på min lista över bästa köp igen. Fick första paret bytta på garantin då det började spraka i dom, sen dess har de skött musiken på varje trainerpass. Går dessa sönder blir det ett par nya, finns en version som lösa buds som ligger farligt till om dessa ger upp.

Tacx Neo smart trainer – jag sålde min älskade Monark som varit en fantastisk träningskompis under många år. Satte allt på rött och köpte en smart trainer för att kunna Zwifta och få till strukturerad träning på ett bra sätt. Enkelhet vid träning är A och O för mig. Att kunna rejsa i Zwift eller bara ladda ett träningspass och hoppa på hojen sänker tröskeln ordentligt.

Hotwalk 14″ gåcykel – nu när Livet 2.0 börjar så behöver ju E få en smakstart. När jag såg att Specialized släppte en snygg, grå, limiterad Peter Sagan version med hologramdekaler så var det ju inget att diskutera. Pappa sprang till SCS och drog kortet direkt. Sen att det troligtvis är 18 månader innan hon kör ner möblerna hemma är väl en annan sak… Det är väl ändå bästa sättet att säga välkommen till världen?

Vad har du uppskattat i år?

%d bloggare gillar detta: