New N+1 bike day

Ibland kan man inte hålla sig, så i höst var jag bara tvungen.

Tidigare hade jag en Camber Evo som hade 120 i slaglängd och som var rätt lång och stor. Cambern var riktigt rolig i Hellas men jag ville gärna ha en rejsig cykel för XCO och långlopp. När jag sen körde Epicen lite hårdare i Hellas så orkade den inte med mina 90+ kg vilket tog mycket av det roliga från cyklingen. Fick tag på en Stumpjumper-ram i höstas som jag byggde ihop och då visste jag att det var något sånt jag ville ha, så såddes ett frö om att testa årets modell som är lite uppdaterad.

Slog därför till på en Stumpjumper Comp Carbon LT, i år finns det en LT (Long Travel) och en ST (Short Travel). Den med mycket slaglängd har 140 mm bak och 150 mm fram, den med lite mindre slaglängd har 120 resp 130 mm. Egentligen skulle en ST vara tillräckligt för Hellas men eftersom jag ville ha en rejäl skillnad mot min Epic så fick det bli den med längre slag!

Skillnaden mot min 2018 var inte så stor, mesta delen är att Reach är uppdaterat med över 20 mm mellan XL-modellerna så denna känns mer lagom stor. Den 2018 jag hade kunde vara på gränsen till kort, inget som störde när man väl kom ut i skogen ändå.

Sjukt nöjd, hojen går som tåget i Hellas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: