Vad starka alla är!

Tänkte jag skulle testa det där med att rejsa på riktigt i Zwift. Tidigare har jag bara kört lite Tour de Zwift och The Chop för att försöka förstå men det är ju inte riktiga rejs.

Värmde upp lite innan jag bytte över till starten och den rätt stora klungan, lite tävlingspirr i magen var det nog allt.

Starten gick och jag var inte riktigt med, fick ösa på en hel del för att komma med förstaklungan när den gick iväg. Vi var nog runt 50 som låg och drog, det gick bitvis en bra bit över min tröskel men för det mesta strax under.

Har inte riktigt fått ordning på att dra jämnt utan när jag kommer upp i täten så slår jag av för mycket och håller på att åka baklänges ur klungan. Å repetera.

Precis efter varvning, på väg ut på sista varvet åker jag utan förvarning rakt genom klungan, pedalerna går plötsligt superlätt och jag låg 100 meter bak. Motståndet kom tillbaka och jag kunde ösa på, just då börjar det så klart regna. Inte för att det hjälpte att ”ösa på” utan fick ligga i ingenmansland till målgång.

Väl i mål var jag rätt slut, även utan att ha suttit med det sista varvet. Helt sjukt egentligen hur spelet lurar mig att ta i som på en Peloton, eller mer! Pulsen parkerar snällt på rött och benen står rakt ut, starten går som på CX, fullt ös! Kul och jobbigt!

Och tävlingen då? Jo, jag kan konstatera att alla är väldigt starka. I C-klass krävdes det 270-300 W på en platt bana för att ligga kvar i första klungan vilket är helt bisarrt egentligen men väldigt roligt. Förstår att det kommer gå fort i vår som vanligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: