Grön mjölk på vintern

Det uppstod en rätt intressant diskussion på Happyride om Zwift mot ”vanlig” träning. Givetvis urartade det snabbt och alla missförstår varandra med mening. Lite som vanligt på Internet alltså.

Som jag ser det är frågan egentligen tvådelad, ena frågan är om det är bättre att bli zwiftare än att inte hoja alls. Jo, det är det ju så klart. Andra frågan är om det ger lika bra effekt som intervaller, lite intressantare för min del.

Blev så klart nyfiken nu när jag nästan bara kört Zwift sen nyår, hur står sig mot hela förra året då jag med hjälp av Nils haft ett år med hårda intervaller/träning/tävling blandat med distans och lugn pendling?

Kikar jag på hela 2018 så har jag nästan allt i Z1 oavsett om man pratar puls eller effekt. En liten höjning i kraftzon 6, annars mycket mängd och ett par hårda pass per vecka.

Om jag kikar på mitt Zwiftande sedan nyår, så blir det mer mellanmjölk där. Nu har jag ju ingen mängd i kroppen och i princip ingen lugn cykling naturligt i och med frånvaron av pendling. Så det det drar ju upp snittet lite med zwiftrejs där jag sitter och nöter på och runt tröskel. Det är tydligt att z3-4 höjs och att jag spenderar mer tid i mellanmjölken.

Så för min del så blir får det bli pendling framöver så jag får upp mängden, plus att det är rätt skönt att slippa tunnelbanan.  Sen kan jag Zwifta för att det är roligt någon gång per vecka, köra lite hårdare intervaller en gång och få till något lite längre på helgen.

Dags alltså att blanda ut mellanmjölken med både röd och blå mjölk. Så får vi se hur det blir!

4 svar till “Grön mjölk på vintern”

  1. Varför inte köra intervaller/workouts i Zwift? Funkar finfint tycker jag. Kontrollerat och bra. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: