Nygammal styrketräning

Under ”säsong” har jag svårt att få mig själv att styrketräna, främst för att jag blir så förbaskat seg i benen.

Segheten i benen gör att jag slarvar med styrketräningen, 2018 så blev det inte många vändor till gymmet. Året innan var jag uthålligare och tyckte att det funkade bättre med rygg och så.

Nu i vår så tänkte jag försöka hålla i styrketräningen så långt det går, de säger att några sets med få repetitioner ger underhåll eller i alla fall hyfsat resultat så det tänker jag fortsätta med för benen. Siktar på att med tiden kunna köra 3×3 tunga marklyft och ben/frontböj utöver några övningar för överkropp. Hörde en intervju med Nathan Haas som kör benträning året om för att bibehålla styrka och explosivitet.

Just nu kör jag på ett schema som jag fick av Flockhart när han hjälpte mig med träning för många år sedan, där jag kör två pass i veckan.

Pass ett
Komplexövning som uppvärmning med skivstång
Frontböj
Benböj
Vadpress
Kabeldrag för höftböjare

Pass två
Uppvärmning med lätta marklyft
Marklyft
Lätt uppvärmning i benpress
benpress

Passen fokuserar på att hitta formen och lära sig göra övningarna kontrollerat innan man sänker antalet repetitioner och höjer belastningen. Som ett komplement försöker jag lägga till överkropp så det blir lite av en cirkelträning i typ tre varv.

Överkropp
Latsdrag
Rodd
Armhävningar/bänkpress
Armépress
Dips
Maghjul
Rörlighet och axelövningar för rotatorkuff (gammal skada)

Så det blir styrketräning på nytt enligt gammalt schema. När jag är igång kan jag säkert vara lite wild and crazy och ÄNDRA i passen men just nu är det skönt att veta vad jag ska göra varje gång jag kommer dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: