Tour de Zwift etapp 8

Nu på morgonen var det dags för åttonde etappen av Tour de Zwift. Backiga banor är ju aldrig roligt men jag hoppades på att Box Hill skulle vara snäll.

Innan vi anmälde oss så diskuterade vi om det var 2,5 varv i London på knappa 40 km eller 2,5 varv på 40 km styck. Lite oklart i beskrivningen så i värsta fall skulle det bli 100 km.

Så blev det ju inte som tur var, totalt knappt 40 km och 2,5 varv med målgång uppe på Box Hill. Tre gånger upp då alltså.

Loggade på lite i förskott, fick kört en uppdatering och börjat värma upp inför starten kl 10.

Starterna på Zwift går alltid väldigt fort så det var fullt ös från start och jag kände frukosten i svalget när vi kom till backen första gången.

Fick backa av så jag inte brände ur allt på en gång och matade på.

Fortsättningen tillbaka och förbi starten igen gick snabbt, ville inte släppa den gruppen jag låg med. Andra vändan upp så sved det, försökte hålla så nära 300 W uppför men det tog emot.

Tillbaka till city igen, nu var vi inte så många i en liten grupp och jag körde för att få lite draghjälp och inte tappa för mycket.

Sista vändan upp så var det vissa som sparat sig och vissa som fick släppa uppför. Körde så gott jag orkade för att hålla över 300 W jag kunde, höll på att brinna upp men jag skulle bara i mål.

Väl i mål så möttes jag av en liyen höjning i FTP, alltid välkommet. Långt från höstens fina värden men vem behöver maxa nu med snö på fönsterbrädan?

Efter målgång smakade det smaskens med lunch, nu slappar jag framför Kasteelcross (kolla på procyclinglive.com för streams).

Ett svar till “Tour de Zwift etapp 8”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: