Preppen inför 13 Hills

Som vanligt så går orken ner när jag har semester, det är ju liksom semester!

Så då gäller det att ställa om kroppen, Jonas cyklar ju alltid och hela tiden så där har jag ju verkligen en bra draghjälp. Samtidigt är det ju smärtsamt att baxa 90 kg Magnus uppför när han kör upp som en vässla!

Foto La Lepre Stanca

Jag hade typ fyra veckor på mig för att väcka kroppen och få lite flås. Kort och hårt blandat med lugnt och långt var planen.

Första veckan innehöll först norska fyror och en Peloton. Formen eller den frånvarande formen kanske jag ska skriv visade dig och jag åkte av så klart.

Siktade på att ha två jobbiga pass per vecka plus distans och lite pendling upptill.

På helgen kör man alltså distans och det blev det på lördagar, hade svårt att få till de där riktigt långa som hade varit skönt utan brukade landa på 3-4 timmar.

Den jobbigaste veckan var den innan 13 Hills, då körde jag åttor på måndagen, sen Le Peloton på onsdagen och fredagen. Kände mig skönt trött på fredagskvällen och när vi rullade distans på lördagen så blev det lilla klingan fram och en pod i ena örat när jag tjuvstartade utan Hanna på morgonen.

Veckan inför betydde en riktigt tung jobbvecka först och sen bil ner till Jonas pappa i Mullsjö. Tog det rätt lugnt på cykeln.

Så här i efterhand, så var förberedelserna ok, lite mer ork och lite lättare hade varit roligt men å andra sidan fick jag låna en lätt och rapp Tarmac SL6 av bästa SCS. Det hjälper med bra grejer när man är lite knackig själv.

Om jag skulle göra något annorlunda så är det väl att börja cykla igen tidigare i juli. Sen några 5-6 timmars rundor och styrkeintervaller för kadensen går ju ner när växlarna tar slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: