Grusdäck

Det här med däck är ju rätt roligt ändå. På min Cannondale hade jag 38 mm Specialized Trigger som jag gillade väldigt mycket. Samtidigt är det ju roligt att testa annat.

Trigger har tillräckligt med kudde och bra rull för både grusåka och de lite stökigare delarna av exempelvis CX-peloton.

Johan gillar Sawtooth som kom på hans Seqouia så mycket att han satte på en omgång när han bytte till en Diverge. Brett är ju bra och jag tror han har 42 mm på nu.

När jag letade däck för grus förra gången så ville jag ha ett par däck för tubeless med slätt mönster i mitten och kantdubbar för grepp när man svänger. Lite som Challenge Gravel som inte fanns till tubeless, då sprang jag på Panaracertillverkade Simworks Homage som såg fina ut. Har använt dom ett år med bra resultat, enda problemet är att kantdubbarna sitter för långt ner på sidan så hjulet lånar lite innan de hugger vid sväng.

För att testa något annat så köpte jag ett par WTB Riddler för att testa, de känns jättebra på de första rundorna. Enda minuset var att jag kom ut med alldeles för lite luft i bakdäcket så jag fick ett genomslag och punkade i en stenig backe utför.

Däcken fick en riktigt bra kudde med min DT XR 391-fälg som är 25 mm invändigt, samtidigt som att de känns väldigt följsamma jämfört med Panaracer-däcken.

Fram har jag just nu ett Specialized Renegade 1.95, mest för att det är lite roligt med ett tjockisdäck fram. Får lägga på ett Riddler där sen.

Funkar inte Riddler så får jag väl testa Sawtooth eller återgå till mina favoriter Trigger.

Nu blir jag sugen på mer grusåka, vi ses på traktorvägarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: