Testat och klart

I veckan var det då dags för test. Hade ett FTP-test i programmet efter SM men av självklara anledningar så var jag inte riktigt fräsch nog för test efter att ha landat på handen, sen åkte jag på världens mancold och alla vet ju hur sänkt man blir av en sån!

Nu hade jag lagt in det i min kalender men tvekade, tänkte att nu när jag är på G så kanske jag ska köra på och strunta i testet, få en bra vecka till med träning. Nils som är klok som en bok tyckte att jag skulle köra på testet ändå, för att ha något att jämföra med fram i april-maj.

Om sanningen ska fram så har jag inte gjort så många FTP-test utanför en klinik som Bosön eller Aktivitus. Första gången var 2013 då jag gjorde testet på Bosön efter två veckor i Costa Rica, andra gången var 2016 som medlem i Skoda, då gjorde jag testet på Aktivitus. Efter det har det känts som att jag har ökat den något förra året, då estimerade jag att jag hade 350 W. Men det var då det, jag var övertygad om att jag hade tappat rätt mycket sen dess.

Min Garmin har estimerat min FTP till 315 W baserat på de pass jag kört, efter att ha installerat Xerts Connect IQ-app så har den gissat strax under 300. Verkar mycket bero på vilka pass man kör.

Jag räknade baklänges, om jag skulle sikta på 320 W i FTP så skulle jag snitta strax under 340 W i 20 min. Borde bli fruktansvärt jobbigt, kanske genomförbart. Det skulle innebära 3,8 kg i korgen alltså. Got it.

Inledde testet med en max-femma för att tömma benen som man rekommenderar. Orkade med 379 W i fem minuter, sen var det skönt med lite vila. Lassade på 3,8 kg och gasade när klockan pep.

Hade någon slags tanke om att göra tjugan med en negativ split, så att jag gick lite under målet för att sedan öka. Det gick så där, snittade 347 på de första fem minutrarna, sen backade jag av fram till åtta minuter kvar då jag gasade, tänkte att 350 W på 20 minuter är ju ett rätt runt och bra tal.

Gick till slut i mål med 353 W i snitt på tjugan, vilket ger någonstans 335 W i FTP (95%). Tillbaka, snart, ca 15 W kvar till mitt estimat på FTP förra året.

Årets mål är 340 W och att gå ner till 85 kg. Det ena går bra, det andra behöver jag jobba hårdare med… 😆

Körde ett pass nu på lördagsmorgonen och det verkar stämma med min nya nivå, så nu är det bara att gasa!

Och bara några veckor kvar till Kepscup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: