Sitt rätt upp och ner!

Läste en tråd på Happyride angående bikefit och om det var värt det eller inte. Givetvis är det upp till var och en att få en sittställning som passar. Även om det säkert finns finns både biomekaniska och aerodynamiska fördelar med en bra position så ska den ju passa mig som cyklist!

tallbike1_12779565_ver1-0_640_480

För egen del så har jag gjort två Body Geometry-fitSCS, som utgår från deras tänk inom Body Geometry. Första gången när jag köpte min blågula Crux, då satt jag verkligen helt uselt. Patrik höjde mig 3 cm och sänkte styret till jordens mitt.

Andra gången blev mer en uppdatering med finlir i min sittställning och nu tycker jag verkligen att jag sitter bra.

Några lärdomar jag drog var att man inte ska göra för stora förändringar på en gång, när Patrik höjde mig 3 cm fick jag känningar i senor på baksidan av knät vilket gjorde att jag fick höja mig lite i taget, ändå kände jag senorna under ett antal veckor.  Sen visar ju min tidigare sittställning om inte annat att det går att vänja sig vid det mesta och kroppen är ju fantastisk på att anpassa sig!

Man kan säkert komma fram till en bra sittställning på egen hand genom att googla, testa och fixa själv. Det borde ju gå med så många bra instruktioner kring just bikefit som finns där ute, samtidigt är ju en bikefit (för mig som älskar ”fit and forget”) en mycket smakfull genväg för att kunna lägga min tid på att cykla och inte skruva i källaren efter varje pass.

Som knorr på slutet kan jag ju känna att om man är villig att lägga stora pengar på en fin cykel, lägga till snabba hjul och solsemestrar för att cykla sig snabb på våren så känns en bikefit som en väldigt liten investering för att köpa sig lite snabbare. Sen köper man nog sig lite skadefriare också, om du förstår hur jag tänker?

Så det står ju alla fritt men jag kan definitivt rekommendera bikefit hos någon duktig som du litar på! Det gjorde jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: