Halvvägs dårå

Då lämnade vi den regniga regnskogen för en stund, åkte till en vulkan och såg mer regnskog. Landade i förrigår i området runt Arenal som var rätt fräckt, varma källor, forsränning, bad vid vattenfall, Canopy och mycket annat.

Vi började med att rida till vattenfallet La Fortuna som också döpt staden vid vulkanens fot. Jäkligt mäktigt med typ 120 db dån som fyllde luften. Först en halvtimme på en stark häst som baxade Magnus uppför vulkanen. Sen typ lika långt till fots ner till vattenfallet och upp igen till hästarna.

Sen hetsade vi hem och stoppade i oss burritos och wraps för att orka åka på vajer bland trädtopparna, Canopy. Rätt fräsigt att åka 1 km på vajer i bara en sele och en skinnhandske som broms. Efter det åkte vi till några varma källor på vulkanens sluttning och badade, avslutade med mysig middag på samma ställe.

Idag har vi hunnit med att gå i en Cloud Forest på Selvatore Park, som en regnskog fast på mycket högre höjd. Det betyder kallare och typ molnigt. De hade en hel skock med kolibrier vid en matningsstation som vi hängde med typ hur länge som helst. Skoja min doja att det var coolt när de satt på fingret!

Sen gick vi på broar i och ovan molnen, det är rätt brant och långt ner.

Vi såg en svartfläckig huggorm, livslängden efter ett bett från en sån var tydligen 4-5 timmar. Tur att den satt på en stam 3 meter bort…

Tydligen superovanlig så vi var rätt nöjda med promenixen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: