Omladdning inför årets sista CX-helg

Såja, vilodag idag, skönt efter två lite hårdare dagar inledningsvis i veckan. Det känner efter lite i gubbkroppen att rejsa i Malmö två dagar, sen vila en dag och rätt på intervaller och Peloton igen. Allt för att få till det som går att hitta inför Västerås och Uppsala 11-12 november, om en tio dagar nånting.

Det blir årets sista tävlingshelg, lite vemodigt men också rätt skönt i och med att säsongen började redan första helgen i september med Falun. Sen har det liksom bara rullat på, har gjort bra resultat och riktiga bottennapp. Över lag är jag rätt nöjd med min insats, även om det vore roligt att ha nosat på topp 5 någon gång.

2017-09-24 12.38.53
Frun gasar i Rävlanda

Totalt ligger jag sjua i CX-pokalen, vi får väl se vad det räcker till när säsongen räknas ihop. En topp 10 hade ju varit roligt i den lite (!?) hårdare B-klassen. Min gissning om att folk skulle flytta ner till B från A har varit över förväntan, starka A-klasscyklister verkar fegköra B-klass när de annars måste leka med elit-grabbar på tävlingsdagar det inte är Swecup. Lite förvånad blev jag nog allt men inte så att det fick påverka känslan av att få tävla.

Nåväl, fokus på kommande veckor! Imorgon blir det alltså gamla klassikern 70/20, ny för mig men den verkar ha varit med sen Hedenhös. Bränner bra i benen! Sen blir det lite återhämtningsdistans på lördagen innan det blir TT på Flatenbadet på söndagen.

2017-09-17 12.39.02.jpg
Maken är trött vid Hellasgården

Nästa vecka blir lite lugnare, så kroppen hinner komma ikapp innan det blir rejs. Först ut är Groopencross i Västerås, ska bli askul att få testa deras nya bansträckning som är ömsom nytt och ömsom gamla banan baklänges! Sen blir det skråkörning och kanelbullar De Lux i Uppsala på söndagen.

När jag rullar över mållinjen i Uppsala är det rast och vila på stället. Inget Helsingborg och Lund för mig, tyvärr! Hade varit roligt att testa två banor jag aldrig kört, men jag sparar det till nästa år!

Istället blir det rast och vila på stället, eller ja, semester i Costa Rica med frun! Vi ser oss omkring och passar på att hälsa på svågern som är bofast där sedan typ tio år.

Sen blir det väl till att ladda om inför SM, vore roligt att slå den 17e plats jag knep förra året i hårda H40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: