San Gimignano 

Vi bodde ovanför en liten ort i Toscana som hette Castelfiorentino. Jag säger ovanför, för det var 12% backe upp, över 100 höjdmeter upp från ån Vallone till Cabbiavoli där vi hyrde lägenhet. 

Från lägenheten rullade vi nästan alltid ner genom Castelfiorentino och ut mot Certaldo. Sen fortsatte vi mot San Gimignano, väl ur Certaldo så gick det uppför. Hela vägen till den medeltida staden med de vackra tornen. 

När Johan,  Mirja och Atle var här förra sommaren så bodde de i närheten och vi fick reda på att det fanns två världsmästare i glass på ett av torgen. Efter ett snabbt googlande fanns det fyra torg i byn. FYRA! Vart var glassen då?! 

Väl i  backen upp, som var typ 6 km lång fick vi maxpuls några gånger. Både av lutningen och de vackra vyerna. Sen hittade vi först ett torg och sen Torget. Piazza Della Cisterna. Glöm aldrig det! 

Där åt vi grillade grönsaker, pizza och sist men inte minst glass. Å vilken glass sen! Cheesecake-smaken var fantastisk, passionsfrukten lite så där syrlig som den ska vara. Skvallrade om världsklass. Så om du skulle vara i närheten rekommenderar både jag och frun just det där torget skarpt! 

Sen rullade vi 6 km tillbaka utför till Certaldo, upp ur stan  och vidare milen på platten tillbaka till ”vår” branta backe till Cabbiavoli utanför Castelfiorentino. Sen var det bara att lägga sig en stund vid poolen innan middagen. En bra dag! 

Strava: https://www.strava.com/activities/1000326330

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: