Diagnistiskt test

På onsdag när H är ute med kollegorna så blir det test, för att se vart jag kommit efter de här tre veckorna som gått. Alla blir vi saliga på vårt eget sätt… 😉 Här kommer mer excelcykling!

czdgnlsxcaavhk7

Ska också bli intressant att se vad kroppen säger om de sista, korta intervallerna för jag har ju inte kört något kortare än åttor sen före jul, typ. Eller i november någon gång kanske.

Nåväl, har med mig ett test, stegpasset, sen jag fick hjälp av Flockhart. Det fungerar så här:

  1. Välj start-watt, jag tänkte starta på 300 (monark)W
  2. Start-intervallen är 10 min, sen 1 min vila, sen 9 min och sen 1 min vila, varje intervall är 1 min kortare så 10:e intervallen är en etta som svider gott i benen.
  3. Öka motståndet med 5-10 W för varje minut du kortar intervallerna
  4. Mot slutet ökar du med lite mer mellan intervallen…

Capture.PNG

Så här såg mitt pass ut från i våras, jag tänkte ge mig på något sånt på onsdag. De första fyra intervallerna brukar ”funka”, sen börjar det göra ont, speciellt den där på 6+5 minuterna på mitten när man kliver tydligt över tröskel.

Capture.PNG

Körschemat för Monark i vänstra kolumnen, man får pyssla lite för att få ihop vettiga omfång på kadens och för att slippa lägga på vikter för ofta…

Min tanke är att jag kan estimera vart i krokarna min FTP borde ligga samtidigt som jag ser vad jag är stark på. Erfarenhetsmässigt så är jag rätt stark på de kortare intervallerna och brukar ha lättare för dom än exempelvis 8-6 min intervallerna.

Kroknar jag och inte orkar hålla tänkta watt så blir det ju en bra bild av vad jag behöver träna på. Den slutgiltiga snittwatten blir något att utgår ifrån kommande månader. Så ser jag om jag ökar över tid. Kunde säkert använt en maxtjuga också men eftersom jag aldrig kört en sån så har jag inget historiskt att jämföra med. Stegpass har jag kört förut och det är ju alltid roligt att ha lite historik. 🙂

Har du tillgång till wattmätare och vill köra ett eget test finns det instruktioner på exempelvis Cycling Plus eller för dig som gillar rörliga bilder GCNs Youtubekanal.

3 svar till “Diagnistiskt test”

  1. Stegpass verkar ju oxå vara riktigt roligt… Ska testa det någon gång. Typ i slutet av månaden. Du måste ju säga vilken effekt jag ska köra på för jag har ju ingen aning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: