Lärdomar från en CX-säsong

Nu är ju säsongen inte riktigt över med en tävling kvar, men jag har ändå börjat fundera. Det som har gått bra är ju tävlingarna och att allt har hållt ihop, PEPPAR PEPPAR. Nästan inga mekaniska fel och brister har gjort att jag kunna köra alla tävlingar, det har varit form och teknik som fått avgöra.

dsc_0029-1
Det är dåligt för resultatet att gå på röven.

Inför denna säsongen la jag om träningen helt, gick nästan bara på kvalitet och släppte av all mängdträning så jag kunde återhämta mig mellan passen. Detta gjorde att jag hade en fin topp när jag under fem tävlingar kunde klocka in fyra fjärdeplatser. Inte helt dumt!

Skärmklipp.PNG
Som bloggat, detta lever jag med…

Konsekvensen blev också att jag inte fick i mig riktigt den mängd träning som jag vant mig vid under året. Ser man på min träningsbelastning (som jag vet man ska ta med en nypa salt) så är inte två kvalitetspass och tävlingar varannan, var tredje helg så blir det för lite.

Detta slog mig när jag varit i Malmö, att den träning jag gjort inte längre räckte när säsongen löpte vidare så formen var på neråtgående helt klart. Borde kompenserat avsaknaden på tävlingar med fler kvalitetspass. Lätt att ta med sig framöver!

14717318_1128471907206975_908721250878877751_n.jpg
Hjulen ner verkar inte ha varit min grej.

Något jag tycker är lätt är att faktiskt köra passen, sen är jag kass på vad som ska köras när på säsongen och att trappa ner träningen inför en tävling. En annan svår sak är att veta hur jag får ihop två tävlingar en helg, träna ordentligt under veckan och sen trappa av ordentligt för att sen köra en helg med tävlingar till. Säkert sånt som man lär sig på sikt.

Till sist vill jag bara slå lite på egen trumma, jag har varit i så bra form som jag har kunnat. Det har varit jätteroligt och jättejobbigt, som en CX-säsong ska vara! Mina placeringar har varit mycket bättre än vad jag trodde jag kunde uppnå. Officiellt mål var topp 15 i serien, inofficiellt så var det topp 10, jag verkar sluta topp 3 oavsett vad som händer i helgen. Känns sjukt stort! Tack alla i CX-familjen för en fantastisk säsong, jag har haft så så roligt! Sen att min H bestämde sig för att testa, och fastna för CX var ju bara så roligt!

Nu kör vi älskling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: