Practice makes perfect? 

På Happyride.se så frågade jag om vad man skulle ha för taktik på en maxtjuga. Sen kom en följdfråga angående hur man lär sig intervaller. 

Följande är väl spekulationer men jag tror att jag lär mig intervaller på minst två sätt. Dels hittar jag rätt nivå på motståndet, dels blir jag bättre och bättre på att hantera intervallerna mentalt. Sen antar jag att kroppen lär sig intervallerna, lite som att det är nyttigt att variera träningen på gym, även om man vill ha stora armar. 

Idag när jag körde mitt livs andra åttor idag så var jag förståndig (!?) och la på lite extra. Bara lite den här gången. 

Sen var det ju bara att gasa. Nästan lika vidrigt som över/under-pass visade det sig. Målet var att göra Bosse-intervaller, alltså samla på tid ovanför 90 %. Först var det lite tveksamt, sen parkerade pulsen snällt på rött. Mission accomplished? 

Det gäller att behålla motivationen och ha sommarens fina cykling för ögonen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: