Test av åttor

Såna där åttor som alla kör, det ska ju vara bra skit. Har kört väldigt få pass som är runt tröskel i år. Antingen har det varit sweetspot, runt 90 % av FTP eller så har det varit VO2max typ fyror och tvåor.

2017-01-04 12.07.16.jpg
Bjuder på en idolbild från dagens ”cykling”

Åttor, om jag förstått det rätt, ska ligga lite över tröskel, 103-105%? Där jag nog ofta ligger på CX, utan att det är en belastning som jag tränar på… Så då måste jag ju testa, vad kunde någonsin gå fel?

Skärmklipp.PNG
Man ska tydligen koppla in pulsbandet…

Baserat på vårens FTP-test hos Aktivitus så är min tröskel 320 W på monarken. Den är nog rimligen lite högre men utan mer att gå på så tog jag 105% av 320, vilket borde ligga på 336 W. Med 3,7 kg i korgen och 90 i kadens landar jag på 333 W. Close enough!

Hoppade på och började trampa, det var faktiskt rätt jobbigt, fast inte riktigt så jobbigt som jag trodde. Körde tre åttor på 333, sen ökade jag kadensen andra halvan av sista åttan till 95 så jag hamnade på 351 W sista fyra. Då sved det rätt ordentligt! Funderar på att skruva upp min FTP till 325, kanske 330 så jag får lite bättre värden att utgå från. Borde göra ett nytt FTP-test egentligen, kanske ska försöka få in ett stegpass från Flockhartmetoden efter Motala?

Kram på er, snart Motala som sagt, ska bli galet roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: