Julcross #2 – Luciacrossen

I ett svagt ögonblick lovade jag Björn att försöka peppa igång en Luciacross för oss tokholmare. Han är alldeles vansinnigt generös med sitt engagemang så det är lätt att ställa upp. Jag råkade tvinga upp frun i ottan för bandragning i Flaten. #BFF-johan och CX-Baronen Björn kom och styrde upp som tur var, så att vi fick ihop en bana till slut. Under tiden la sig mer och mer snö…

Till start var vi hela 18 till start, vem kunde trott det när det kräksnöar en tidig söndag morgon?

Det var också rätt kul att se oss tre i de snygga #9-kitten som Patrik på Verge hjälpt oss med, snygga och praktiskt svarta med lite detaljer.

IMG_3289.JPG
Man blir glad av CX!

Eftersom det snöade så mycket så kom vi ganska snart överens om att 1) det skulle typ bli tre varv och 2) det här med snitslar var ju bara att lägga ner, ett mastervarv för att köra upp ett spår var ju vettigare.

Mastervarvet tog inte alls så lång tid som vi spekulerat i så vi justerade upp till fyra varv för alla efter visst velande om fem för elit. Vilka det nu var? Nåväl, fyra varv för alla, ropen skalla!

IMG_3360.JPG
Frun crossar i sand och snö!

Första varvet var lite kattskit för mig, fick stopp i sanden, hittade inte rytmen och funderade på hur jag skulle ta mig i mål. Det blev att klura ut vad som var snabbast, bestämde mig för att cykla bredvid trappan upp mellan husen trots att jag fick ett lätt genomslag bak varje gång uppför. Tanken var att slippa klicka ur så jag minimerade risken för att pedalerna frös igen vilket gick rätt bra. Lite läskigt med markkänning nästan varje gång bara… Sen fick jag till slut ordning på den långa utförskörningen till vattnet i lös sand och snö. Första varvet fick jag ett tvärstopp där vilket gjorde allt onödigt jobbigt.

Väl i mål så visade det sig att vi borde kört fem varv, men visste det från början? Sen var det fikatajm, det plockades plötsligt fram kaffetermosar, pepparkakor och Karin hade med sig smarrig saffransbulle och vi fick ett gött snack över kaffe, bulle och pepparkakor.

Ivar tog snygga bilder av oss i SNÖKAOZET så vi kan visa hur snabba och snygga vi var allihopa. 

Stort tack alla för en fin start på söndagen! Efter vi var klara så åkte jag och frun på glöggmingel innan det blev en snabb middag på stan före vi dog lite i soffan. Bra! Mer!

Foto: Ivar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: