… Sen fyra! 

Ja, i B-klass då ja.

Inne för varvning, igen!

Uppladdningen var nog på ett sätt exemplarisk, för jag och frun var på fest hos goda vänner hela kvällen och åt och drack gott hela kvällen. På ett sätt inte exemplariskt för fyra timmar är lite lite sömn…  Väl hemma på nattkröken tar vi(jag) ett (o)informerat beslut om att gå upp kl 06.00 för att sitta i bilen mot Groopen kl 07.30.

Framme var det råkallt och lite regn, så däcksvalet med Chicane kändes superbra. Sen fick jag provrullat lite och kom fram till att det inte skulle vara några problem med greppet i alla fall.

Fortfarande ovant att starta längst fram och denna gången så släpptes juniorerna 30 sekunder före oss lite tröttare gubbar så vi fick en fin start ihop. Jag, Peter EJ och Peter R kom loss under första varvet, men kunde bli upphämtade av både snabba Patric från Götet och en från Sala (kan ha varit hemmaplan). Kunde gå om Peter R efter några varv och sen hade jag Peter EJ i sikte hela loppet men han hade en bekväm lucka fram till mig som jag inte kunde täppa på sista varvet.

wp-1476200767794.jpg
Jag var Hack-i-Hälinen…

 

Väl i mål var jag fyra, supernöjd! Vem kunde tro att denna trötta gubben kunde slå sig fram till en fjärdeplats? Visst var jag utanför podiet men å andra sidan har mitt inofficiella mål varit att hamna någonstans bland topp 10 i B-klassrejsen. Harrejavvlar!!

Stort för en sån som mig!

161009-130-andreasnystrom.jpg
Patric tackade alla för fajten, kul!

Hur var banan då? Jorå, banan på Groopencrossen är unik i dessa sammanhang då den går i en grusgrop och banan går runt en damm i mitten. Överallt finns det mer eller mindre lös sand, som i år var lite hårdare än förra året. En lång springbacke med lös sand är det absolut jobbigaste med hela banan. Bara att skicka upp cykeln på axeln och lufsa upp. Sopslut varje gång!

Jag säger det igen, backjävel!

Efter målgång kunde Mats B konstatera att det verkar som att vi hittat rätt klass, plats 3-7 ockuperades av CKCX. Gubbar som åker runt och har roligt helt enkelt!

Stort tack till gänget i VCK som gjort Groopencrossen möjlig för andra året! Mycket cykelkarma!

Strava: https://www.strava.com/activities/739075357

Snygga foton av Andreas Nyström och Robin Hedström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: