Velothon-helgen över för den här gången

Helgen som gick var ren cykelpropaganda, vem kan tycka illa om en hel dag med GP-lopp för stora som små mitt i centrala stan följt av fantastisk cykling på avlysta vägar ner till Nynäshamn och hem igen!

Stod vid sidan av GP-banan och vaktade ett övergångsställe, det var gott om folk som rörde sig och bara ett par äldre gentlemen som var lite kränkta. De andra tyckte det var fantastiskt roligt!

Här är lite spridda bilder från GP:t där damer, gubbar och elitherrar slogs om ära och berömmelse. Hojta om jag missat dig, kanske finns någon bild i gömmorna!

2016-09-11 06.56.42.jpg

På söndagen var det dags för Velothon Stockholm med Skoda, 160 km på avlysta vägar. Alldeles fantastiskt väder och vem kan tacka nej till att cykla med Skoda-gänget igen?

2016-09-11 07.54.57.jpg

Spänd förväntan för att få cykla! Solen var uppe, så det var bara att rulla ur stan. En mäktig tjocka gled in över stan precis före start så vi fick cykla rätt länge i molnigt, det var först när vi närmade oss stan på tillbakavägen som solen tittade fram.

Jag trodde jag skulle åka av direkt, pratade med Peter från AG om att cykla i en andra grupp men när bilen släppte vid 0 km så hade hornen växt ut och jag stod helt plötsligt på pedalerna för att ligga med tätgruppen. Kunde ligga med hyffsat men redan efter en mil var det dags, vurpa i en rondell i Älta. Klungan var stor och orolig, många starka men ovana som skulle upp högt vilket gjorde att det panikbromsades och väjdes omvartannat.

På vägen hem från Nynäshamn så började det gå fort, riktigt fort. Medvinden och de rullande backarna straffade oss som legat i svansen så klungan tunnades ut allt eftersom. Fortfarande riktigt oroligt i klungan och ibland hördes en vurpa, i en serpentin låg en SCK-cyklist plötsligt ner vid räcket. Efter vi rullat förbi Farsta simhall var det färdigcyklat, plötsligt låg de cyklister på vägen framför mig och vi var ett antal som gick ner i typ 50 km/h. Jag studsade upp och försökte få ordning på min cykel men bakhjulet var som en åtta så det var slutcyklat för min del.

2016-09-11 11.51.36.jpg

När jag tittar upp så sitter Jessica vid vägkanten och de konstaterar att hon landat på axeln och behöver åka ambulans. När hon åkt står jag och Henrik från Östra Aros kvar, han med ett kraschat Lightweight-hjul och jag med ett snett bakhjul. Vi fick hänga en bra stund i solen innan Kessiakoff kommer och hämtar Henrik och Jessicas cykel. Själv fick jag skjuts av #bff-Johan som också havererat på Velothon… Många ❤ för skjutsen!

Trött och lite besviken kommer jag hem, det hade varit fantastiskt att få gå i mål med mina snygga Skoda-kamrater. Samtidigt var jag otroligt glad att jag kom så pass lindrigt undan som jag gjorde med ett bakhjul som en åtta. Tankarna går till Jessica som fick avsluta sin säsong.

Också glad över att jag orkade sitta med där långt fram så länge som jag gjorde. Och tänk, nu är det 364 dagar kvar tills vi får cykla på avlysta vägar igen!

Har två timmar film från min GoPro som jag ska sätta ihop, återkommer!

Strava:
https://www.strava.com/activities/708103317

Ett svar till “Velothon-helgen över för den här gången”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: