Våra 12 Hills

I förra veckan kändes det som en evighet sedan Jonas och jag fick tag på en startplats. I lördags var det dags så jag, Damian och Jonas åkte söderut redan på fredagen för att cykla med snygga och snälla cykelvänner. Vi installerade oss hos Jonas pappas hus, som vi fick låna hela helgen! Världsklass!! ❤

Damian skulle cykla med cykelkonnässören Roberto som dök upp på sin finfina Colnago och vi andra nöjde oss med Specialized. Den skarpsynte ser att jag är den snåle i sällskapet.

Vi var redo, i alla fall på pappret med snygga kit och snabba cyklar. Jonas tog med de snabba benen, jag vet inte vart jag la mina så det gick inte så fort. Vi delade upp jobbet, Jonas visslade upp för varje backe, jag vevade på bakom i maklig takt.

2016-08-20 10.33.37.jpg
Rikki från Rapha Europe introducerar dagens runda

Sällskapet längs rutten varierade beroende på form, fika och fix av punkor, över lag var det alldeles fantastiskt! Extra roligt att få rulla några mil med grabbarna från Musette! Som lag var vi egentligen helt befriade från annat än dålig form så vi rullade på längs banan och njöt av vägarna, sällskapet och vyerna. Blev ärligt talat förvånad över hur lik banan var en vårklassiker i Belgien. Platt mellan branta backar, vem kunde trott att det fanns i närheten?

2016-08-20 14.01.39.jpg
Lugnet före stormen vid halvvägsstoppet där Raphas MCC langade java

Taberg och Georgslid var alldeles fantastiskt tunga på slutet och ”lagom” slut rullade vi i mål efter en tokspurt genom downtown Jönköping. Benen hade krampkvittrat duktigt de sista milen så bara känslan av att rulla in framför kulturhuset var ju gudabenådad! Tror vi hamnade som typ 12-13 lag i mål av 80-90 startande. Kul att benen dög!

Rätt crisp i mål.

Strava: https://www.strava.com/activities/682716993

På kvällen blev det middag med ett stort, roligt gäng med ömsom respektive och ömsom lagkamrater. Vissa var både och! Riktigt roligt att träffa Joakim igen som jag slängde lite käft med på Finnmarksturen! Det visade sig att han kände både Damian och Roberto väldigt väl… Liten värld! 

Dagen efter utgick vi från Jonas pappa i Mullsjö och rullade ett par mil till Kivarps gårdsmejeri för en därlagad ostkaka. Extra roligt att få se lite mer av omgivningen, Damian påpekade mycket riktigt att det var roligt att hinna att se sig om lite extra.

IMG_3401.JPG
Tripp trapp trull och get

Ostkakan försvann tillsammans med ett litet lass glass, sen rullade vi hemåt. Damian pigg och drog, jag bakom med alldeles fantastiska cafében.

IMG_3389.JPG

Strava: https://www.strava.com/activities/683545945

Sen var cykelhelgen över och vi köade oss norrut längs E4 mot Stockholm där vi kom hem lagom till regnet. Stort tack till La Lepre Stanca och alla andra som gjorde helgen till ett strålande äventyr! Speciellt tack till Damian och Jonas för det finfina sällskapet!

 

7 svar till “Våra 12 Hills”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: