De kort man har att spela

Sitter och kikar lite på hur kurvan sett ut för sommaren. Efter semestern har jag fått tillbaka lite form men det vore kul att kunna knuffa den ett steg till.

2015-07-18 18.38.59
Mer sånt här alltså.

Efter att ha funderat lite och tjötat runt med lite folk så har jag bestämt för att jag är rätt stark och uthållig på platten. Där i ligger nog mina styrkor. Sen har jag svagheter i bland annat när det börjar gå uppför, vilket jag jobbar med. Vikten har pekat neråt under året, inte lika mycket som tidigare år men ner. En annan svaghet jag har är att jag har ganska kort uthållighet när jag börjar bygga syreskulden, skulden försvinner relativt fort när jag backar av i intensitet men tar jag slut så går det fort.

 

Tanken är att börja banka på ordentligt med korta intervaller under några veckor framöver för att se om det räcker. Får se om Peloton får plats i upplägget men tanken är att börja generera tid på rött och inte så mycket mellanmjölk.

hrzones.PNG
Illustrativ och informativ graf.

I höstas hade jag jobbat upp mig så jag orkade ligga högt, nästan på rött ett helt CX-lopp om jag behövde. Inte helt optimalt att behöva köra så hårt, jag vet, men det är skönt att ha möjligheten när hornen växer ut. Som ni ser på den fräsiga grafen där uppe, så har jag hamnat i mellanmjölkens land. Jag lägger tid i exempelvis zon 4, vad gör jag där? Måste försöka skjuta pulsen mot femman.

Vad ska man då träna? Tänker nog faktiskt börja smyga igång inomhussäsongen på Monarken. När jag körde 5x30s med H så kom jag över 800 W i snitt på några av intervallen och 750+ W i snitt på alla fem, så mitt problem borde ligga norr om 30 s. Kanske 3 .30 längre norrut men man ska ju börja lugnt.

Men först ska jag testa 20 ettor på 140 % av tröskel, med 320 W i FTP (efter vårens test) så skulle det hamna på 448 W i snitt. En utmaning när ettorna blir tjugo stycken. Tidigare har jag snittat över 500 W men då bara på tio ettor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: