Höstens fina långlopp

I höst när jag gifter med ❤ och åker till Italien går två fina långlopp som ni inte får missa Snapphaneturen och Bockstensturen. Det är två lopp som jag verkligen gillar. Snapphanen utanför Hässleholm är verkligen ett backigt och stigigt hållkäften-lopp och detsamma gäller nog nu när jag tänker på det för Bockstensturen.

IMG_1903
Snapphaneture: jönsen till vänster, han med koll på hur man ser ut vid målgång till höger.

Snapphanen går igång direkt med en snabb startvända och sen börjar det med i princip ihållande stig fram till målgång. Den nya sträckningen från förra året var toppen tyckte jag med tre loopar!

Bockstensturen är jobbig på sitt sätt med 10-15 snabba km inledningsvis och sen Åkullaskogarnas berg- och dalbana tills det är dags att trampa ut till kusten igen.

Förra årets dammfest tillsammans med Björn i Hässleholm kunde nästan bara toppats av geggafesten i Varberg med överfallsregn.

21071310928_0368b85ccf_h.jpg
Lerinpackningen brukar normalt ske på Apelvikens kurort.

Har du möjlighet att cykla något eller båda loppen så rekommenderar jag verkligen dom, de är alldeles fantastiskt roliga lopp med mycket stig och är en fin utmaning.

Eftersom kompisen Oscar blivit västgöte på riktigt sedan en tid tillbaka pratade han om att cykla Västgötaloppet i Ulricehamn. Det verkar ju jättetrevligt och jag är väldigt sugen på att cykla det, ligger rätt bra i tiden också. Sen september kan ju antingen vara jättefint eller så kan det vara rent kaos, kul oavsett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: