Borta med vinden

Igår slutade det regna och började blåsa istället. På natten så blåste det satan, så att fönsterluckorna slog hela natten på vårt lilla hus. Huset står i kanten av Alvaret så det är ju lite utsatt för väder och vind.

2016-07-06 19.30.09.jpg

Efter att ha rekat den lokala vandringsleden igår så var det inget vidare med cyklingen på den. Färistar, diken och slipers gjorde resan mindre rolig, speciellt när det sen dög upp ungdjur (barntjurar) på leden så valde jag att vända. Det fick bli att trucka asfalt tyvärr.

2016-07-07 12.36.04.jpg

Jag och H har med oss varsin MTB på årets roadtrip. Bra för västkusten och kanske lite sämre för Öland… Vi inledde vår cykling med att stångas i motvinden hur länge som helst, sen vände vi upp och fick Vacchis dödsvind, sidaMED.

Med karta i hand navigerade vi oss fram till metropolen Kastlösa där vi kastade oss in på ställe nr 3 som såg sådär lagom skitnödigt hipstrigt. Vem vill inte sitta och luncha i ett gammalt mejeri liksom?

2016-07-07 14.31.41.jpg

Där hade de både lunch och fika, mycket trevligt och det kommer att bli desto bättre när de haft öppet ett tag. Nu var det inom första veckan, så det var lite rörigt bitvis, med gott hjärta! Jag valde en god macka och H en matig sallad, sen delade vi på en kladdkaka med glass.

Sen frågade de om vi var såna där Hippies eftersom vi bodde på söder, själv hade servitrisen aldrig varit där eftersom hon gick på skola på Kungsholmen. Jag höll på att svara att som hon såg på våra batikmönstrade kläder så var det korrekt, men höll mig. Ville inte kasta sten i glashus eftersom vi hade matchande cykelkläder. 😀

2016-07-07 15.26.55.jpg

Med benen fyllda med kladdkaka susade vi österut igen, snart hemma! Hannas Epic funkade fantastiskt fint, är nog en ren fröjd jämfört med den fådda Meridan som hon hade tidigare…

Nu tar vi en sista natt på Öland innan det bär av till Östergötland för vår roadtrips sista stopp! Tjingeling!

2 svar till “Borta med vinden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: