Ny hjälm för MTB?

Efter att ha sålt en POC Trabec i typ XL för att den var ALLDELES för stor så har jag varit på jakt efter en ny. Gick tillbaka till min gamla Giro-hjälm som jag haft i hundra år och det kändes inte så bra. Å andra sidan är jag ju inte världskänd för att göra några snabba beslut så jag fick vel-chatta lite med BFF-Johan för att få lite mentalt stöd.

Mellan dig och mig så tror jag att han stängt av vid det här laget och bara skriver ”Ja” och ”Nej” på lämpliga ställen…

wp-1462535359402.jpg
UFO sa du? Area 51 och Roswell är ju cykelbara…

Först så tänkte jag att jag bara måste ha en hjälm med MIPS, typ en Bell Stoker MIPS. Men sen såg jag den på bild och den såg ju ta mig tusan gigantisk ut. Sen tyckte jag att Giro har jag ju alltid gillat och de hade kommit med en ny modell, Montaro med MIPS.

Den såg också helt fantastiskt gigantisk ut på bild. Det skulle ju se ut som att jag hade ett tefat på huvudet…

Fredrich på Cykelcity tipsade om POCs nya Tectal som såg fin ut, Specializeds Ambush hos SCS var en annan trendurohjälm som satt riktigt bra och som jag blev lite sugen på.

Nu förstår du att det bara går runt, runt hos stackars Magnus. Men sen började jag fundera, hur mycket har jag cyklat i skogen egentligen det senaste? Jag har haft cykeln i skogen exakt en gång i år före hjälmköpet. 1 gång. Etta.

2016-05-07 11.59.24
Satt som en smäck? ❤ tittar bort… 😉

Så jag hittade lillebror till den Giro Hex jag hade tidigare, Xen som var en modell på utgång och således rearea i Tyskland. Den såg inte helt skabbig ut och den verkade inte UFO-stor. Diskret svart var också ett plus, trots att jag ville ha en John Deere-grön först.

Ingen MIPS och det kommer jag säkert ångra men än så länge sitter den finfint. Det enda abret är att hakremmen sätter sig lite konstigt. Kanske sånt man får för en extra tusenlapp? 😀

Visste du att något så enkelt som en hjälm kunde vara så svårt? Inte jag heller!

Kram!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: