Arlanda GP – check!

GP-loppet på Arlanda Test Track har jag aldrig cyklat, egentligen är väl Fiskartorpet det lopp jag brytt mig om att köra i Stockholms landsvägscup. Men ändå!

Allt såg så bra ut, strålande solsken och värmebölja när jag mötte upp med Viktor och Björn i Sjöstan.

När vi kom till testbanan var C-klass, juniorer och damerna ute på banan och tävlade. Vi i Herrar B skulle starta sist som största klass efter snabba Herrar A. Plötsligt blåste det upp och kvicksilvret sjönk 15 grader på några minuter. Björn deklarerade att banan blir såphal om det kommer regn på den så då skulle han ställa in. Jag och Viktor nickade instämmande och i kylan hade jag lite svårt att tagga till.

Letade fram väst och armvärmare i väskan för att försöka hålla värmen lite under uppvärmningen sen rullade jag ner och tog några kort på A-klassen som var riktigt många och körde riktigt fort.

 

image
Rille rullar genom kurvan

 

Banan såg knixig och trixig ut, uppenbart att det var lätt att få i en pedal i en sväng och med 60+ anmälda skulle det bli ganska trångt runt banan. Egentligen hade jag ingen direkt taktik, eftersom det var första gången var nog fokus mer på att ta mig runt, överleva och se vad som hände.

image
CRT drar med Valhall på rulle

Nämnde jag att när det blåste upp så blev det DÖDS-motvind på upploppet som kom efter en chikan, spännande att försöka hålla fart där!

Masterstarten gick bakom en MC som släppte iväg oss en bit in på varvet och sen var det fullt ös! Jag sköt upp pulsen i taket direkt och sen ville den inte gå ner. Det var ett jäkla täppande, gnabbande positionerande varje varv och varje gång vi gick genom kurvorna lärde jag mig lite bättre hela tiden att inte bränna krut ur svängarna men det gick åt en hel del krut… Läste Ingrids RR från loppet och kände igen mig, när vi cyklat tre varv kunde jag tänka mig att kliva av, då var jag nöjd, benen sa nej tack till mer pisk och det skulle vara fint med en bulle. Tror du jag klev av?

Capture.PNG
Igång, igång, igång, igång!

I mål som 31:a, var helt tom på upploppet vilket var lite synd, det positiva var att jag hittade en ny maxpuls under loppet, 178 BPM, yay! Hade alltså inget att bjuda tillbaka med när starke Markus spurtade om på upploppet, bra kört! Allt som allt var det ett kul lopp och oj så jobbigt. Nästa gång så känner jag till banan och tänkte nog göra lite bättre ifrån mig.

 

 

4 svar till “Arlanda GP – check!”

 1. Kul och träffas, Första gången för mig också när det var snabba kurvor åt båda håll. man har fortfarande mycket att lära.

  Såg att de släppte CX programmet igår det blir en lång och hård säsong

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var jättekul att tävla igen med/mot varandra. Säsongen blir lång och hård som du säger, kul! Bara att vässa nu över sommaren då! 😉

   Gilla

  1. Nej, men det verkade ni inte heller ha haft, såg en SCK-tjej som låg vid startkurvan och blev omplåstrad.. Motvinden var ju helt sjuk på målrakan, vi stannade av till 25 km/h när vi kom upp i vind. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: