Varvet i Tenhult

Jag och Hanna har lite minisemester, cyklarna är ju SÅKLART med. Vad annars?!

Vi åkte ner för att kika på EM i Huskvarna som går nu denna långhelgen och då gäller det ju att passa på att cykla lite i trakterna när vi väl är här.

Fick bra tips både på Twitter och Facebook, sen föll valet på 10 km i Tenhult efter att ha läst lite, bland annat på La Lepre Stancas sida om mountainbike i Jönköping.

Efter att ha kommit ner på eftermiddagen bytte vi om och åkte bort till Tenhult SOKs klubbstuga. Där var det enkelt att hitta var vi kunde kliva på den röda MTB-slingan som skid- och orienteringsklubben byggt i skogen bakom Tenhult.

2016-05-06 16.59.17.jpg

Det var ju inte så att starten var svår att hitta med ett stort plakat och tydliga röda märkningar. Sen att den gick ut genom ett hav av vitsippor var ju inte sämre.

2016-05-06 17.13.29.jpg

Vi tuffade på, stigarna var jättefina och iordninggjorda, ömsom stig och ömsom lite snabbare skogsväg. Sen var ju stigningarna lite mer än vad vi var vana vid, 230+ höjdmeter på 10 km är ju annat än i rullande Stockholm, så det tog bra i benen!

2016-05-06 17.18.51.jpg

Vi hittade vitsippeäng, efter vitsippeäng, magiskt att cykla, sen kom vi ut i rena John Bauer-skogen, men det skulle ju vara mellan Huskvarna och Gränna? 😉

2016-05-06 17.56.20.jpg

Vi stannade här och där för att njuta av skogen och utsikten. Trötta och nöjda fick vi en finfin sista utförslöpa ner mot bilen, grillen och maten.

Rekommenderas!

Strava:
https://www.strava.com/activities/567410640

6 svar till “Varvet i Tenhult”

 1. Gött!
  det var där det begav sig för ca 20 år sedan, innan mtb-spårens tid men stigarna var fina då med….

  Gilla

  1. Visst är det ett härligt område att cykla i? En perfekt milslinga för att få upp pulsen med både stök och stigningar. Vi utforskade inte stigarna i krokarna men det var ju stickspår överallt!

   Gilla

 2. Japp, växte upp i ett villaområde intill men är utflyttad sedan länge. Jag borde nog göra en nostalgitripp i sommar och testa spåret…

  Gilla

  1. Ja, ta med dig hojen om du tar dig förbi, det var ett roligt varv. Sen finns det ju väldigt gott om cykling i krokarna, varför inte testa EM-banan i Huskvarna också?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: