Fiskartorpets GP – check!

Ja, då var årets första tävling avklarad. Var faktiskt rätt nervös och lite osäker på hur benen skulle kännas och när jag rullar ut nyper det i benen från måndagens cykling före frukost eller var det bara latmasken? Ändå värre känns det i benen när jag trycker på upp mot Fiskartorpets skidbacke. Hjälp.

Skit i det, bara att sluta nojja efter stressen efter jobbet när jag upptäckte att bakdäcket var platt på högprofilarna så  jag fick cykla förbi förrådet i Björkhagen och byta hjul. Pendlarhjul på GP, proffsigt Magnus! 😀

Skönt chit-chat med Johan och Jonas på vägen ut, väl ute var C-klass och damklass ute på banan och det såg förbaskat fint ut. Roligt med en större damklass i år och roligt att det var så många där totalt. I herrarnas B-klass var det över 60 anmälda och 50 som startade med ett ryck.

2016-05-03.jpg
Maffiga hårdrockare. Eller något. ❤ (Foto: Johan A)

Jag visste som sagt inte vart det skulle ta vägen, benen kändes som bajs i början innan de kommit ikapp. Sen gick det lite ryckigt, många utbrytningar och formeringar innan en ensam från Valhall stack i fem (!!) varv. Jag hade inte orkat ligga i utbrytning i ett varv ens. Under utbrytningen blev det lite broms så då kunde jag få lite vila och då förbannade jag mig för att jag inte hade vatten med mig, trodde inte jag skulle hinna dricka. När jag kom i mål så rullade jag ner och började leta efter mina vattenflaskor. Den ena satt i flaskstället. Heh.

Över lag verkar som att många herrar skött sin vinterträning för i år gick det i 40 blankt i B-klass, förra året tror jag vi snittade ca 38 tror jag och det räckte till en plats bland de 25 första.

2016-05-032016-05-03 (1)2016-05-03 (2)

Björn hittade oss på film, jag, Viktor, Johan is sin episka tempodräkt från Älvsjö BMX och Björn själv säkert i klungan.

Johan, som övergått till att bli en rejäl BMX-stjärna, stred sig till en målgång med klungan vilket visar hur jäkla snabb man blir på banan i Älvsjö. BFF-Björn hamnade oturligt bakom en krasch efter startrakan där den blir lite stökig med sand, tjälskott och hål i asfalten. Luckan fram till resten av klungan blev för stor så han kunde inte täppa. Segt men han gjorde en fantastisk spurt för att inte bli varvad på sista varvet. Chapeau x 2!

Stort tack till alla som slet med att organisera gårdagens propagandacykling, det var ett alldeles fantastiskt arrangemang med alla möjliga klasser, från barn till gubbar och gummor som oss! Härligt, mer sånt!

Watten då? Snittade 299 W med 333 W NP och 12 minuter över 480 W, så det var ganska körigt. Sammanlagt låg jag 25 av 47 min på rött. 😀 Inte konstigt att jag har varit lite sur i benen både när jag och Ivar tog en snackig omväg hem igår eller idag på morgonens MTB-runda.

Strava:
https://www.strava.com/activities/564209876

 

 

2 svar till “Fiskartorpets GP – check!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: