Högintensivt planerande

Efter testet förra veckan så ska då fokus bli på att bättra på flåset. Det är säkert fel i fas, utveckling, träningsåret och borde varit gjort men nu är det ändå dags.

Tänkte egentligen försöka koncentrera mig på tre sorters pass kommande period.

Korta intervaller som trycker upp pulsen, det är där jag har potential enligt Hedlund på Aktivitus så där sätter vi in stöten. På tal om den så går jag in i uteträningen stärkt med ett nytt pulsmax som gick ner 10 slag. Det gör att det kanske går att trycka upp på rött oftare? Tidigare låg jag ofta lågt i puls på mina intervaller, inte så konstigt kanske?

2015-06-24 16.45.29.jpg
Denna gången ska vi vara kompisar.

Sen blir det någon slags igångdragsträning, kanske de gamla hederliga 10/20 på testcykel eller igångdrag med sväng på gräsmatta med mtbn. (Ladda fullt rakt fram i 15 s, andas ett par andetag medans du svänger 180 gr i 5 s, sen fullt i 15s till, upprepa en sista gång, vila 3 min mellan seten)

Som avslutning har jag bestämt mig för att cykla med i Pelotons grupp 3 för att få ett bra pass på morgonen före frukost som inte sliter för mycket på benen. Mest för att spara krutet till kvalitetspassen på andra dagar i veckan. Snabbgruppen hade varit hur rolig som helst men jag testar att spara mig denna gången.

Första veckan får bli lite av ett test för att se vad jag orkar med, två eller tre omgångar korta intervaller plus resten.

Med i allt det här får det bli lite core så att ryggen håller ihop.

Så var den veckan slut, redan! 😀

Ikväll inleds flåsveckan med sex varv uppför Hammarbybacken. Ska bli kul att se vad benen orkar med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: