Kepsat

I lördags så gick den anrika Keps Cup igång för året, förra året cyklade jag kepsen ute på Mörkö vilket var väldigt roligt och nu var det första starten i Täby som gällde.

Med 10+ timmar cykling i benen denna veckan var det inga höga förväntningar, kanske inte ska cykla sånt här som avslutning på månadens längsta vecka? Å andra sidan var det ju asballt att lufta Cambern och att få lite cyclocross-vibbar med 50+ min vädring av lungorna.

Jag och Viktor åkte dit och mötte upp Peter EJ i Täby, vi provrullade två varv på banan, det var nog tur så man visste vad som väntade… Både Viktor och Peter körde starkt, riktigt bra gjort!

kepskarta.PNG

Konceptet med en start, alla ut i spåret och sen köra så fort man orkar i under en timme är verkligen skitkul! Även när man INTE kommer näst sist i sin klass. WOOHOO!! Jag har ju verkligen ingen cykel som känns som en flugsmälla så det blir ju lite vad det blir.

Kepsen då? Ryktet sa 111 föranmälda, helt jävla bananas. Grenen Mountainbike känns ju inte stendöd direkt som Peter EJ konstaterade. Fullt ös i starten med vurpa och allt, Emil Lindgren varvade mig efter 3,5 varv eller så, sen kom elitklass och snabba juniorer en efter en.

Banan var tuff och utslagsgivande med två hårda klättringar, den första lite stenig och rotig som var rätt krävande och den andra var uppför på ett motionsspår. Utförsskörningarna var båda ganska grottiga, den ena mynnade ut i en usväng och sen var det upp upp igen, den andra var lite mildare och mynnade ut vid målområdet där den gick ut på en flackare slinga. Jag blir riktigt sugen på mer! Tyvärr kan jag bara cykla den sista helgen på Keps Cup, den känns å andra sidan given!

kurvan.PNG

Tjongade pulsen i toppen sen höll den sig där, cyclocross-style? Om du inte övervägt att testa Keps Cup så gör det, du kommer inte ångra dig!

Strava:
https://www.strava.com/activities/521005262

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: