24 min kärlek till cykling

Eftersom jag har vilat idag och ätit mer eller mindre allt i helgen får jag försöka förklara för mig själv att jag varit lite duktig i veckan. Så, för att fira fredag och känna lite på materialet så langade jag upp 5,5 kg i korgen och startade Mattias Recks korta 40/20-pass på 4×6 minuter. Planen var 91 i kadens på arbetet och att trampa baklänges på den korta vilan. Eftersom det inte blir någon belastning under 20 s så blev det så tungt jag vågade.

image

I början gick det ganska hyfsat, passet är som ett tabatapass med 40 s arbete och 20 s vila, sex gånger. Fyra minuter arbete i stöten upprepat fyra gånger.

Det är konstigt att de där 20 s går så fantastiskt fort på slutet! Tappade styrningen helt på slutet så jag snittade väl 89 i kadens på arbetet över hela passet. Det får väl anses helt ok den här gången. Nästa gång är det 91 som gäller för då kommer jag snitta över 500 W.

Direkt efter undrar jag ibland varför jag sitter framför en fläkt i källaren och vänder lungorna ut och in, det är kanske en kombination av besatthet och vilja att visa… någon? Mest av allt tror jag det är kärleken  till cykling som gör det. 😂

Ett svar till “24 min kärlek till cykling”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: